Uhrijuhla tulee taas

26.8.2013 09:10

Kauhuklassikoiden ystäville kiinnostavia uutisia: alkuperäisen The Wicker Man- eli Uhrijuhla-elokuvan ohjaaja Robin Hardy on lupaillut ScreenDaily.comille tekevänsä kulttirainalleen jatkoa. Hardy suunnittelee Wicker-elokuvistaan trilogiaa. Sarjan tulee päättämään elokuva, jonka aiheena ovat jumalat ja näiden viha.

Hardyltä on ilmestynyt vuonna 2011, 38 vuotta Uhrijuhlan jälkeen, toinen samaan sarjaan lukeutuva elokuva, The Wicker Tree. Myös alkuperäisen Uhrijuhlan juhlaväkeen kuulunut Sir Christopher Lee oli mukana tässä elokuvassa. Lokakuussa 84 vuotta täyttävä Hardy, joka on vain muutamaa vuotta Leetä nuorempi, pitää trilogiansa päätöksen kanssa nyt hoppua, sillä luonnollisista syistä hän tuskin olisi enää tekemässä sitä toisen 38 vuoden tauon jälkeen. Toivoisiko Hardy työskentelevänsä sarjansa päätösosassa jälleen legendaarisen Leen kanssa – sitä hän ei kertonut.

Ohjaajan visioissa on nyt tehdä säveltäjä Richard Wagnerin (mm. Valkyyria, Jumalten tuho) tyyliä kumartava elokuva, jahka hän ensin saa sille rahoituksen järjestettyä. Tämä Wrath of the Gods -niminen raina on tarkoitus kuvata ensi vuonna Skotlannin saaristossa. Hardy kertoi aikeistaan Uhrijuhlan 40-vuotispäivien kunniaksi julkaistavan Final Cut -version mainostamisen yhteydessä. Uhrijuhlan Final Cut -versio, joka sisältää muutaman minuutin aiemmin kadonneeksi luultua materiaalia, julkaistaan DVD:nä ja Blu-Raynä loppuvuodesta.

 

Kuva: StudioCanal

Lisää luettavaa