Dafoe ja Kier nymfomaanin kyytiin, Mourasta uusi nimi tähtitaivaalle?

Spider-Manin vastustaja Green Goblinia ja aiemmin myös Kristusta esittänyt Willem Dafoe on kiinnitetty The Hollywood Reporterin mukaan Lars von Trierin tulevaan Nymphomaniac-elokuvaan. Cannes'n elokuvafestivaaleille viime vuonna porttikiellon saanut tanskalaisohjaaja von Trier ja Dafoe ovat tehneet yhteistyötä mm. yleisöä kuohuttaneessa ja mielipiteet rajusti jakaneessa elokuvassa Antichrist (2009). Dafoen lisäksi von Trierin uutuudessa näyttelee viimeisimmän tiedon mukaan ohjaajan vakiokasvo Udo Kier (mm. Iron Sky, 2012).

Elokuvan pääosassa nähdään Dafoen parina Antichristissä näytellyt Charlotte Gainsbourg, jonka nymfomaaninen hahmo käy tarinassa läpi eroottisia kokemuksiaan traumaattisen tapahtuman jälkeen. Vastoin aiempia huhuja Nicole Kidman ei ole liittynyt Nymphomaniacin miehitykseen, vahvistaa puolestaan Cinemablend-sivusto. Kidmanin ja von Trierin mahdollisesta uudesta yhteisprojektista on spekuloitu jo vuodesta 2003, jolloin australialaistähti keräsi kehuja traagisen Gracen roolista von Trierin draamassa Dogville.

Toinen kovia näyttelijänimiä William H. Macystä (mm. Magnolia, 1999) Peter Dinklageen (Game of Thrones) työllistävä elokuva, Fellini Black and White, on The Hollywood Reporterin mukaan viimein saanut Fellininsä. Mm. Ihanan elämän (1960) ohjanneen italialaismaestron kenkiin sujahtaa brasilialainen Wagner Moura, joka parhaillaan valmistautuu myös Neill Blomkampin (District 9, 2009) seuraavaan tieteisvisioon nimeltä Elysium. Nymphomaniacin tapaan ensi vuoden puolelle julkaistavaksi suunniteltu Fellini Black and White perustuu tarinaan legendaarisen ohjaajan katoamisesta matkalla Oscar-juhlallisuuksiin vuonna 1957, hänen ollessaan ehdolla palkinnolle elokuvastaan La Strada (1954).

Blomkampin uutuuden pitäisi saapua teattereihin niin ikään ensi vuonna. Varietyn kertoman perusteella Elysium, jossa näyttelevät myös Jodie Foster ja Matt Damon, on niin messevä tieteisrymistely, että sen takia Sony on päättänyt siirtää jopa RoboCopin uutta tulemista vuoteen 2014 asti.


Kuva: Steffen Roth, Daniel Kruse

Z.E 17.10.2012 klo 21:37

Uusimmat uutiset

Mitä kummaa? Disney laittoi irlantilaiskylän uuteen uskoon

Pitkään odotettu jatko-osa tekeillä.

R. Isoviita

Leffalippupalvelua epäillään toimista käyttäjäkuntaansa vastaan

Yhdysvaltalainen palvelu sai lokaa päälleen.

R. Isoviita

Kauhusarja Scream jatkuu, mutta mistä nyt on kyse?

Wes Cravenin aloittama leffasarja tekee paluuta ensi vuonna.

R. Isoviita

Etkö saa tarpeeksesi Jurassic Parkin kuumasta kaaosteoreetikosta? Lisää tulossa…

Jurassic World: Dominion ei ole ainut, jossa Jeff Goldblumin hahmo seikkailee jatkossa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...