Se on virallista: Hobitista trilogia

31.7.2012 07:07

Kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan Keski-maahan on tunkua. Taru sormusten herrasta -trilogian kaksiosaisen esiosan Hobitin kuvaukset valmistuivat vasta pari viikkoa sitten, mutta se ei yht’äkkiä ohjaaja Peter Jacksonille riittänyt. Sen sijaan San Diego Comic-Con International -tapahtumassa elokuvaa markkinoidessaan Jackson toi esille halunsa filmata vielä kolmaskin Hobitti-elokuva, joka entistäkin selvemmin vahvistaisi yhteyttä Sormusten herraan.

Alun perin yhdenkin Hobitin ohjaamista vastustellut Jackson on saanut tuoreen tahtonsa läpi studiolla, eli kolmas elokuva toteutuu. Kyseessä on todellinen haaste, sillä Hobitti on kirjana lyhyempi kuin yksikään Sormusten herrasta -kirjoista. Niinpä jo kahtiajako aiheutti epäilyksiä sisällön riittävyydestä ja rahastuksesta. Jackson aikoo kuitenkin hyödyntää Tolkienin jälkeensä jättämiä muistiinpanoja ja mahdollisesti tämän muita tarinoita Bilbo Bagginsin ja velho Gandalfin tarinaa täyttäessään.

Siitä ei ole vielä tietoa, milloin tai kuinka paljon uutta materiaalia kuvataan, tai vaikuttaako päätös jo kuvattujen elokuvien pituuksiin. Eka Hobitti-leffa saapuu tänä jouluna, toinen osa siitä vuoden päästä ja kolmas elokuva ensi-ilmoituksen mukaan kaavasta poiketen kesällä 2014.

Lisää luettavaa