Presidentti Bushin pää eksyi seipääseen

16.6.2012 12:14

HBO:n suursuosittu sarja Game of Thrones on joutunut yllättävällä tavalla huomion kohteeksi. Fantasiasarjan ensimmäisen kauden finaalijaksossa ohimennen seipäännokassa nähty pää on paljastunut Yhdysvaltain entisen presidentin George W. Bushin pään kopioksi. Meikkimassan ja peruukin peittämä pää selvisi vuoden verran ensilähetyksestä ilman huomaamista, kunnes kotijulkaisulla olevaan tuottajien kommenttiraitaan alettiin kiinnittää huomiota.

Vastaavat tuottajat D.B. Weiss ja David Benioff osoittivat yksityiskohdan selittäessään, että runsain mitoin irtoraajoja ja -päitä tarjoava sarja joutuu hyödyntämään kaikkea mahdollista jo olemassa olevaa tarpeistoa tiukan aikataulun ja budjetin selättämiseksi. Pelkkä ele on kuitenkin jo riittänyt siihen, että asia on noussut USA:n tiedotusvälineisiin. Maan entisen presidentin halventamisesta tuohtuneen palauteryöpyn myötä HBO on pahoitellut tapausta ja ilmoittanut poistavansa yksityiskohdan tulevista julkaisuista. Mikäli olet jo ehtinyt hankkimaan kauden dvd-/br-julkaisun, onneksi olkoon: käsissä on tuleva keräilyesine.

Megatuotanto perustuu George R.R. Martinin tällä hetkellä viisiosaiseen kirjasarjan Tulen ja jään laulu, joka on tarkoitettu seitsenosaiseksi. HBO valmistelee tällä hetkellä kolmannen kirjan alkupuoliskoon perustuvaa kolmatta tuotantokautta.

Katso kommenttiraidalla varustettu kohtaus Youtubessa.

Lisää luettavaa