Leffakliseet | tappelu

Jos nainen lyö elokuvassa pääpahista jollain esineellä, on se usein leivontaväline.

Nyrkiniskut päähän eivät tuota mitään vahinkoa.

Aivotärähdyksiä ja niiden jälkioireita ei tunneta. Isku päähän aiheuttaa tajuttomuuden ja päänsäryn, joka kestää henkilön heräämisen jälkeen viisi sekuntia. Ei pahoinvointia, aivoverenvuotoja, shokkia...

Isku päähän aiheuttaa aina juuri sopivan mittaisen tajuttomuuden.

Rosvo napataan aina mies miestä vastaan käytävällä nyrkkitappelulla.

Teknologian tasosta riippumatta lopputaistelu hyvän ja pahan välillä käydään aina nyrkein ja korkealla paikalla, helposti räjähtävien tynnyreiden ympäröimänä.

Jos miestä potkaistaan tai lyödään haaroihin, hän vain taittuu kaksinkerroin tuskainen ilme naamallaan, mutta toipuu iskusta saman tien.

Toimintaelokuvissa mies pelastaa naisen sen seitsemäntoista kertaa, mutta ainoa kerta jolloin naisesta on jotain hyötyä miehelle, on tilanne jossa aseistettu pahis on ahdistanut miehen nurkkaan ja nainen kolauttaa pahiksen takaapäin kömpelösti tajuttomaksi (esim. paistinpannulla tai hiilihangolla).

Kauhuleffoissa murhaajat kestävät aina hirveästi rökitystä ja palaavat aina uudestaan.

Jos joku on lyöty tainnoksiin, hän aina herätessään voihkaisee ja hieroo päätään. Sen jälkeen hän on kunnossa.

Varsinkin komedioissa, kun joku lyödään tajuttomaksi, hän jää paikalleen pyörittelemään päätään silmät kierossa ja kieli ulkona muutamaksi sekunniksi hytkytellen samalla olkapäitään. Yleensä hän kaatuu suorana tikkuna selälleen ulisten samalla jotakin epämääräistä.