Leffakliseet | kuolema

Jos musta mies kuolee, hän kuolee aina ensimmäisenä.

Vakavasti haavoittunut henkilö kuolee juuri ennen kuin olisi saanut sanottua kriittisen asiansa.

Action-elokuvan pahis kuolee räjähdyksessä tai muuten näyttävästi.

Aina pääpahiksen apurit yms. kuolevat helposti yhteen luotiin ja mätkähtävät maahan, mutta kun pääpahis tapetaan hän jää haukkomaan henkeään ja kattomaan sankaria hämmästyneenä ennen kuin kaatuu.

Sivulliset kuolevat nopeasti. Mikäli kuitenkin kyseessä on sankarin ystävä/rakastettu. Tämä haavoittuu sydämeen ja makaa hetken hengissä höpöttämässä ennen kuolemaa (pää sankarin sylissä).

Naiset kuolevat aina kauniisti (silmät kiinni, ruumis puhtaana), toisin kuin miehet.

Pudottamalla hirtetyt jäävät potkimaan hyväksi toviksi ennen kuin tukehtuvat, vaikka kuolevan tulisi halvaantua saman tien köyden kiristyessä.

Jos vahvasti likinäköinen mies tiputtaa ja kadottaa silmälasinsa jossain uhkaavassa paikassa (esim. pimeässä luolassa), hän kuolee muutaman kohtauksen sisällä.

Vaikka aikuisia kuolisi kuinka paljon, lapsia ei kuole.

Jos joku kuolee luonnollisesti, niin kuolinsyy on aina joku syöpä.

Vaikka henkilöä olisi jalkaan ammuttu niin aina kuollessa tulee suusta verta.

Henkilö, joka tunnustaa päähenkilölle rakkautensa, surmataan.

Jos sivuhenkilöä ammutaan, hän voi lojua maassa ja säilyä hengissä kunnes päähenkilö ehtii niitata pahiksen, joka ampui sivuhenkilöä, juosta tämän luokse ja pitää häntä sylissä hetken ennen kuin sivuhenkilö vihdoin heittää veivinsä.

Sähköiskun saanut ihminen kuolee samalla hetkellä kun sätkiminen loppuu.

Jos hyvä kaveri kuolee, niin hänen ystävänsä/sukulaisensa on aina hänen vierellään. Jos taas roisto kuolee, niin hän kuolee yksin.

Jos tiedemies a) työskentelee elokuvan alussa jonkin tärkeän, ennennäkemättömän projektin parissa tai b) kuuluu roistojen puolelle, hän kuolee väistämättä.

Jos hyvä kaveri kuolee, niin hän kuolee pelastaessaan jotakuta tai koko maailmaa.

Mikäli elokuvassa/sarjassa on poliisi joka on: a) mennyt juuri naimisiin, b) saanut juuri kuulla vaimonsa olevan raskaana, c) saanut juuri lapsen, d) on onnellisen kaksilapsisen ydinperheen isä, niin hänet surmataan takuuvarmasti elokuvan aikana.

Jos poliisi on siirtymässä eläkkeelle, niin hänet tapetaan varmasti.

Pääkonnan kätyreitä kuolee tylsästi kolme per sankarin ampuma luoti, mutta itse pääkonnaa kuolee saatuaan luodin päähänsä, jonka jälkeen hän tippuu helikopterista rotkoon, jonka pohjalla on laavaa, teräviä keppejä ja piraija-allas.

Vartiomiehet, vaikka olisivat miten hyvin koulutettuja, kuolevat aina.

Teinikauhuissa jos joku nuorista harrastaa seksiä, hän kuolee lähes poikkeuksetta aiemmin kuin porukan siveellinen, kiltti tyttö. Murhaajilla tuntuu vallitsevan tietty arvojärjestys murhaamiinsa teineihin. Kauhuelokuvissa rakasteleva pari tapetaan muutaman kohtauksen sisällä.

Hyvis ei koskaan kuole nopeasti, vaan ehtii aina sanoa jotakin ennen kuin kuolee.

Jos joku muu kuin elokuvan sankari löytää todisteita jostain rikoksesta, hän ei suinkaan mene kertomaan niistä poliisille, vaan kertoo ne rikolliselle ja sitten rikollinen tappaa tämän todistajan.

Kuolleelle henkilölle luvattu lupaus pidetään aina.

Juuri kun sivuhenkilö aikoo antaa ratkaisevaa tietoa pääroistosta, niin hänet surmataan.

Kauhuelokuvissa murhien uhrit ovat aina nuoria.

Kauhuelokuvissa seurue ( = yleensä lauma nuoria) hajaantuu etsimään jotain tai joku henkilöistä eksyy ja silloin murhaaja iskee.

Jos rikollispäällikön apuri tekee jonkin virheen, päällikkö tappaa hänet.

Elokuvissa ihmiset yleensä kuolevat yhteen luotiin - huolimatta siitä osuuko luoti olkapäähän vai rintaan. Kuolema tapahtuu yleensä silmänräpäyksessä, tai sitten viivästyy sen verran että uhri ehti lausua jonkun filosofisen helmen tai elämänohjeen tai tunnustaa ikuisen rakkautensa.

Myrkyllä murhaaja on poikkeuksetta huomaavainen eikä halua että uhri kuolee ilmakuplaan verisuonessa.

Mikäli nainen harrastaa kauhuelokuvassa seksiä, hän kuolee aivan varmasti. Itseasiassa mikäli pari hädän hetkellä ryhtyy sekstailemaan, pari kuolee pian yleensä aktin aikana murhaajan puukosta/koukusta/muusta teräaseesta. Genitaaleja ei kuitenkaan näy, naisten rinnan kylläkin.