Etusivu Foorumit Legendaloota Viimeksi luettuja kirjoja, sarjakuvia, ym. Vastaa aiheeseen: Viimeksi luettuja kirjoja, sarjakuvia, ym.

#154677
Brutus
Osallistuja

kuva123

Frank Miller – Frank Miller’s Robocop

Elokuvat tuoreeltaan katsoneena oli mielenkiintoista lukea heti perään Millerin alkuperäiskäsikirjoitusten pohjalta tehty sarjakuvasovitus ja vertailla sitä mielessä niihin jatko-osiin.

SPOILER!!!!!

Sarjakuva jakaantuu karkeasti kahteen osaan, josta ensimmäinen kuvaa Robocopin mittelöä kolmosesta tutun yksityisarmeijan ja sen Kong-nimisen superpahan pomon kanssa, toinen taas kakkosen Robocop 2.0 -juoneen, jossa pahan kaverin kehosta rakennetaan uusi ja “entistä parempi” superkyttä, joka tietysti karkaa välittömästi käsistä tappamaan sitä ainutta ja oikeaa.

Jo ensimmäisen puoliskon alussa lukija tutustutetaan psykiatrina työskentelevään hemaisevaan femme fatale -hahmoon, joka onkin todellisuudessa OmniCorpin leivissä. Naikkosen suurena suunnitelmana on iskeä Robocopia heikkoon kohtaan tuhoamalla tämän ihmisyys. Robocop kuitenkin onnistuu resetoimaan itsensä voimakkaalla sähköiskulla ja sivuuttamaan siten uudet asetukset. Tarinan lopussa paljastuukin, ettei Robocop 2.0 ole pelkkä roiston ruumiista rakennettu hirviö, vaan tällä on myös aimo annos femme fatalen itsensä sadistista persoonallisuutta.

Tässä siis Robocop 2.0 on femme fatalen alter ego samaan tapaan kuin ED-209 oli alkuperäisessä Dick Jonesille. Frank Miller selvästi ymmärtää hienon tarinankerronnan päälle. Harmi että tämä osuus jätettiin itse leffasta pois.