Vampyyrin suudelma

(1989)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Vampyyrin suudelma
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Vampire`s Kiss
Valmistusvuosi:1989
Pituus:93 min
Pisteytyksiä: 45
Tarkka arvio: 3.33

Kommentit & Pisteytykset

Pelimies

Lievästi yliarvostettu kasarin Cageilu, jossa yhdistyvät Romeron Martin ja Amerikan Psyko ja vaikka komedia onkin, niin jostain syystä tämä ei naurattanut, mutta muuten ihan jepa pätkä.

(Nähty Kino Reginassa 35MM-filmiltä)

⭐️⭐️⭐️

Joku

Vampire’s Kiss ei ilmestymisaikanaan yleisöjä vakuuttanut, mutta sittemmin leffasta on lukuisien meemien myötäkin tullut todellinen kulttiklassikko. Ilokseni voin todeta, että ihan ansaitusti. Kyseessä on aivan loistava musta komedia jossa on erittäin omituinen ja vinksahtanut tunnelma. Elokuva on täysin uniikki sekoitus kauhua, komediaa ja outoa psykologista draamaa. Elokuvassa Nicolas Cagen esittämä juppimainen pikkupomo nimeltään Peter Loew päätyy tilanteeseen jossa hän alkaa uskoa olevansa vampyyri. Cagen hahmo menee kokoajan elokuvan edetessä syvemmälle omiin harhakuvitelmiinsa. Cage tulkitsee tämän roolin ihan älyttömällä raivolla ja vimmalla. Menisin jopa niin pitkälle, että sanoisin tässä olevan jopa överein Cage-rooli kenties missään leffassa. Leffa tasapainottelee hienosti vakavuuden ja absurdin komedian välillä. Mitään vitsejä ei survota katsojan kurkusta alas sillain ”heh heh katsokaa kuinka hauska juttu”, vaan huumori kumpuaa juurikin Cagen täysin ylilyödystä (mutta toimivasta) roolisuorituksesta ja älyttömistä tilanteista joihin tämä vampyyripsykooseissaan päätyy. Ja tätä koko ruljanssia on erittäin viihdyttävää seurata. Katsojille samaistuttavaa hahmoa, Cagen alaisena työskentelevää ja alati tämän oikkujen uhriksi joutuvaa Alvaa esittää Maria Conchita Alonso. Hän on myös oikein hyvä roolissaan. Täytyy silti sanoa, että Vampire’s Kiss on ihan täysin Nic Cagen show. Päähenkilö Peter Loewin rooliin oli kaavailtu myös nimiä kuten Sylvester Stallone, John Travolta ja jopa Arnold Schwartzenegger. Mutta en voisi kuvitella tähän rooliin ketään muuta kuin hämmästyttävällä energialla elokuvan läpi paahtavan Cagen.

Kyseessä on kyllä mainio kulttihelmi jonka kaltaista ei tule toista ihan äkkiseltään vastaan. Vahva suositus mikäli Nicolas Cagen elokuvat maistuu. Mitään varsinaista vampyyrielokuvaa ei kuitenkaan kannata odottaa, tämä on jotain ihan muuta.

JuhoTsu
Ipar
TomHenry
ms
lällälää79
Lord Tensai
Tomreal
Tiiviste
Nanna
Katmand0r
Etana
Nera
Kivilärvi
etell
M16
Kaamos
arizonababy
MaggotCorpse
WGB
klauskinki
Vilperi
Hiisi
JPino
kallehster
keijomies
cronenberger
jossu82
minna.matilda
johnny depp
rillijulle
Antsa82
Luffy
Bean
Stain84
apc 53
Meitsi
Jedi-Brony
Jokkekorn
Jude
Spielburger
Sgt.Rane
Dickey
Varjo

Lisää luettavaa