Zorron naamio (1998)

Alkuperäinen nimi: The Mask of Zorro
Legendaarinen miekkamies Zorro on menettänyt tyttärensä arkkivihollisensa Don Rafael Monteron huostaan ja istunut 20 vuotta vankilassa. Kun Montero palaa Kaliforniaan, Zorro kouluttaa itselleen nuoren seuraajan kostonsa välikappaleeksi.
- Ensi-ilta: 23.10.1998
- Martin Campbell
- John Eskow, Ted Elliott, Terry Rossio
- Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Matt Letscher, Stuart Wilson
- englanti
Joku
18.12.22 klo 13:17
Tämä tuli nähtyä suht herkässä iässä aikoinaan, ja siitä lähtien elokuva on kyllä lukeutunut omiin 90-luvun suosikkeihin, mitä tulee ison profiilin seikkailuelokuviin. Tässä on kutakuinkin kaikkea mitä voit tän lajityypin filmiltä pyytää. On näyttävää toimintaa, myyttinen sankarihahmo, hienoa musiikkia ja miljöö joka sopii täydellisesti tämäntyyppisen tarinan näyttämöksi. Tottakai mukana on myös liuta eturivin näyttelijöitä, jotka vielä antaa oman mausteensa elokuvaan. Zorro on varmaan hahmona kaikille tuttu, hiukan Robin Hood -henkinen kansansankari, joka iskee vääryyksiä vastaan miekkansa ja ruoskansa voimin. Elokuva on muuten pullollaan hienosti koreografioitua miekkailua ja ylipäänsä tappelukohtaukset toimii helkkarin hyvin. Huumoria on mukana myös sopivassa balanssissa. Leffa ei mene missään kohtaa täysin komedian puolelle (jonka jatko-osa teki myöhemmin), muttei myöskään ole liian synkkä. Zorron naamio on oikeastaan hyvin verrattavissa esimerkiksi ensimmäiseen Pirates of the Caribbean -leffaan. Siinä on erittäin tiukassa tasapainossa kaikkia seikkailuelokuvan elementtejä yhdisteltynä, joka tekee siitä ajattoman elokuvan.
The Mask of Zorro on itselle niitä elokuvia, joka on helppo kerta toisensa jälkeen napata hyllystä katseluun, kun kaipaa ihan rehellistä viihdettä. Parasta lääkettä sellaiseen elokuvannälkään, kun ei jaksa rassata päätään, vaan haluaa jotain kevyttä ja hyväntuulista seikkailua, josta jää hyvä mieli jälkikäteen.
Tupolev79
11.01.21 klo 18:17
Itse elokuvassa ei varsinaisesti ole mitään vikaa mutta Zorro hahmona ei ole koskaan jaksanut kiinnostaa joten tämä oli minulle varsin yhdentekevä kokemus. Vastaavia huumorilla höystettyjä seikkailuelokuvia on lukuisia ja vielä huomattavasti parempia. Catherine Zeta-Jonesin viehättävästä ulkonäöstä oikeastaan tulee 1 ja itse elokuvasta 0,5 tähti.
Kertakäyttöön..
Uytp7
Tähtääjä
01.10.19 klo 00:03
Ensimmäiset puoli tuntia oli sellaista puuroa ettei sitä söisi naapurin hurttakaan, olin jo valmis haukkumaan tämän maan rakoon. Vähitellen teoksen imu yhtä kaikki lisääntyi ja Banderaksen charmi alkoi purra. Kovin köpöistä romanssia tahi pitkitettyjä miekkakahnauksia en olisi kaivannut, mutta onneksi kuvioita ei suoriteta turhan ryppyotsaisesti. Kovinkaan omaperäiseksi saatika moderniksi seikkailuklassikoksi tästä ei ole, vaikka kuvastossa pilkahtelikin onnistuneita otoksia ympäri hiekkamaita. Törkeästi yläkanttiin kolme tähteä Banderaksen ansiosta, Hopkinsin vanha Zorro sen sijaan tuntui jotenkin ontolta kuin myös puolet stoorin kelmeistä.
shinji
03.09.16 klo 21:14
Keskivaiheille asti viihdyttävä ja hauska elokuva, mutta lopussa alkaa kyllästyttämään, vähän lyhyempänä olisi toiminut paremmin. Banderas on hyvä roolissaan (välillä vähän ärsyttävähkö), Zeta-Jones on myös ihan hyvä, mutta Hopkins varastaa huomion kaikilta muilta näyttelijöiltä vanhempana Zorrona. Venytetyn pituuden lisäksi miinusta tulee myös tylsistä pahiksista, joiden näyttelijät eivät jääneet ollenkaan mieleen. Kliseistä huolimatta hyvä toiminta elokuva, 3 tähteä.
Joensuulainen
04.01.16 klo 23:28