Valiojoukko (1983)

Alkuperäinen nimi: The Right Stuff
Tom Wolfen bestsellerin elokuvasovitus kertoo NASAn siirtymisestä äänivallin rikkomisesta 1960-luvun astronauttitutkimusmatkoihin.
- Ohjaajat:
- Philip Kaufman
- Käsikirjoittajat:
- Philip Kaufman, Tom Wolfe
- Pääosanäyttelijät:
- Dennis Quaid, Ed Harris, Fred Ward, Lance Henriksen, Sam Shepard, Scott Glenn, Scott Paulin
- Maat:
- USA
- Kielet:
- englanti
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Elokuvaa aamuyön auringossa
"Et sinä tuolla tee mitään", kertoi etupenkin elokuvaopiskelija, kun pakkasin aikoinaan reppuuni netistä printtaamaani aikataululehtistä. "Sodankylässä ohjelmi... Lue loput
Kesällä monipuolista elokuvatarjontaa
Muiden lomalaisten tavoin, usein myös elokuvakulttuuri lomailee kesäisin jossain määrin; ensi-illat vähenevät, teattereissa pyörii lähinnä liukuhihnakomedioit... Lue loput
Kommentit
Paranoid
Käyttäjä
12.03.22 klo 22:12
Oikein viihdyttävä teos. Muistaakseni, kun joskus vuonna yksi ja kaksi tämän katsoin.
Neljä.
HAL9000
Käyttäjä
09.07.16 klo 01:55
Syväluotaava, lähes dokumentinomainen elokuva vilisee tähtinäyttelijöitä, ja on pitkä kuin nälkävuosi, mutta jaksaa yllättävästi viihdyttää ja kiinnostaa.




Pelimies
Käyttäjä
04.07.15 klo 01:03
Eeppinen⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Keräilijä
Käyttäjä
01.07.15 klo 10:47
Tätä voisi melkein jo kutsua pitkäksi elokuvaksi. Itselle melko mitättömäksi jääneessä leffassa oli kieltämättä iso liuta todella rautaisia näyttelijöitä. Raketit ja lentsikat lentelevät taivaalla välillä räjähtäen ja välillä saavuttaen tähtiä. Saanen sanoa, että se ei ollut elämäni parhaimpia kolmituntisia hetkiä.





Paremminkin olen aikani kuluttanut.
Gossyy
Käyttäjä
09.07.11 klo 22:45
Pakko yhtyä Lassomiehen kanssa. Ns. eeppiseksi elokuvaksi, sillä oli erittäin vähän eeppisyyttä tarjottavana. Rakastin elokuvan yhteiskunta kritiikkiä, mutta elokuvan muut erheet vievät sen edun. Elokuva alkaa kertoen Yeagar nimisestä lentäjästä, joka rikkoo äänennopeuden lentokoneella. Pian se hyppää taas kertomaan astronauteista, joilla ei ole miltei mitään liitosta aiempaan lentäjään, joka tuntui elokuvan päähenkilöltä. Tiedän, että sen tarkoitus on vertailla lentäjien ja astronauttien kunnioituseroja, mutta se on toteutettu erittäin kökösti. Yeagar ilmestyy alun jälkeen vasta elokuvan loppupuolella tekemään yhden kohtauksen. Asetelmasta jo näkee, että tuollaista temppua ei voi tehdä kuin kirjoissa. Näyttelijät ovat hyviä, mutta he eivät pelasta elokuvaa. Pituutta elokuvalla on aivan liikaa ollakseen vaan kepeä yhteiskuntakriittinen pätkä. Sehän oli elokuvan kantava voima. Ilman yhteiskuntakritiikkiä elokuva olisi vain turhanpäiväinen hädin tuskin viihdyttävä elokuva.
Edellinen sivu | 1 2 3 | Seuraava sivu