The Damned United (2009)

Brian Clough oli haukkunut Leedsin valmentajan, pelityylin ja pelaajat jalkapallon häpeäpilkuiksi mutta päätyi itse joukkueen manageriksi vuonna 1974, arvattavan myrskyisin seurauksin.
- Tom Hooper

Jautsi

Beer Master
Jautsi
11.07.22 klo 11:49
Varsin mainio elokuva jalkapallosta. Tai oikeammin pelin kulisseitten suojista. Pelejä ei juurikaan näytetä, mikä on aikamoinen puute. Lapsena pelasin KPT:n kaupunginosajoukkueessa, jonka nimeksi oli annettu Derby. Sittemmin Derby County myös vieraili Kuopiossa, mutta enpä päässyt heidän pelaamistaan näkemään. Tämän elokuvan myötä tietouteni Derbysta kasvoi moninkertaiseksi.
Beer Master
01.03.22 klo 13:16
Toimiva leffa hyvillä näyttelijöillä, mutta päähenkilöistä/joukkueesta ei alkanut välittämään yhta vahvasti kuin mitä urheiluleffalta toivoisi. Aikajanahyppely oli toteutettu selkeästi.
Tupolev79
25.07.18 klo 20:31
Vaikka englantilaisen jalkapallon ystävä olenkin niin, kun ei mitään tunnesidettä näitä seuroja kohtaan löydy niin on The Damned United kovin keskinkertainen dokumenttielokuva vaikkakin se liittyy itselle rakkaaseen lajiin.
Ei huono mutta parempiakin on nähty..
Dreamer
24.01.18 klo 17:39
Periaatteessa hyvin ja viihdyttäväksi tehty, mutta tylysti yksipuoliseksi jäänyt henkilökuvaus Brian Cloughista, yhdestä Englannin menestyneimmistä jalkapallomanagereista.
Olisin mielelläni nähnyt Nottingham-vaiheenkin tässä leffassa, koska silloin hän vasta todella pääsi pitkää nenää näyttämään.
Hyvin näytelty ja tyylikkäästi tehty siis, ehdottomasti katsomisen arvoinen kaikille brittifutiksen ystäville. Mutta ehkei ihan kaikkea kannata totuutena ottaa. 7/10
Uytp7
Tähtääjä
23.01.18 klo 14:50
Jännä leffa pallon potkimisesta, vaikka henkilökohtaisesti koko laji on minulle täysin yhdentekevä. Michael Sheenin olemus oli kuin tehty yli-itsevarman sekä kohtalaisen äkkipikaisen valmentajan rooliin, jossa jäbä ajaa asenteellaan itseään suohon minkä kerkiää. Sivuosissa niin Spall, Meaney kuin Broadbentkin loistavat, erityisesti ensiksi listattu esitti hahmonsa tunneskaalaa hienosti eikä jäänyt maneeriruusuksi. Urheiluosuudet ja juonittelut sun muut kuvattiin onnistuneesti eikä aikahyppelykään pahemmin häirinnyt. Ilman sitä leffa tuskin kuitenkaan olisi merkittävästi huonontunut.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu