Seikkailujen sankarit (1975)

Alkuperäinen nimi: The Man Who Would Be King
Rudyard Kiplingin tarinaan perustuva seikkailuelokuvan komea klassikko kahdesta brittisotilaasta, jotka 1800-luvulla etsivät itselleen aarteita ja omia valtakuntia Intian pohjoisrajoilta.
- John Huston

dbgirl

Beer Master
dbgirl
09.01.21 klo 21:29
Rudyard Kiplingin The Man Who Would Be King -tarinaan perustuva elokuva kertoo kahden brittisotilaan seikkailuista Intian perukoilla 1800-luvulla. Heidän suurena suunnitelmanaan on valloittaa kyliä ja tulla rikkaiksi. Kaikki meneekin (alun takaiskujen jälkeen) hyvin, kunnes lopussa odottaa ahneen kurja kohtalo.
Hauska, vakava ja opettavainen tarina. En päässyt yli siitä että leffasta tuli niin vakava, halusin sen vain jatkuvan yhtä hauskana kuin eka tunti oli. Vakava osio ei ollut huono, mutta en pitänyt siitä koska sen tunnelmanvaihtuminen oli vain liikaa minulle. Alussa kyllä oli jo nähtävillä että tämä reissu ei tule päättymään hyvin, mutta en ihan odottanut moista.
Aloin katsomaan tätä Sean Conneryn vuoksi, mutta hän ei oikein vakuuttanut minua tässä. Michael Caine sen sijaan varasti show’n ja odotin koko ajan hänen kohtauksiaan.
Vaikka tässä ei paljoa matkusteltukaan, oli tämä silti puhdasverinen seikkailuleffa. Pidin tämän seikkailufiiliksistä ja maisemista, ekstroista, ajankuvauksesta, kaikesta sellaisesta. Kunnon vanhan ajan viihdyttävää viihdettä.
En löytänyt tietoa että tätä tarinaa oltaisiin suomennettu. Tämän leffan nimen suomennos on kuitenkin humoristisempi kuin alkuperäinen nimi, ”Mies josta tulisi kuningas”, mutta se sopii vallan mainiosti leffan veijarimaiseen henkeen. Lisäksi se on ytimekäs.
"Danny, let us seek safety on the battlefield."
Beer Master
03.01.21 klo 21:31
Yhtä viihdyttävä kuin Indiana Jonesit, tämä on ehkä hieman vakavampi vaikka huumoriakin löytyi. Connerya ja Cainea oli mukava katsella yhdessä ja jylhät maisemat oli komeita.
Pelimies
01.01.21 klo 22:00
Leffavuosi 2021 tuli startattua tällä Jaska Bönden ja Alfred Pennyworthin seikkailulla 1800-luvun Intiassa.
Erinomainen ja viihdyttävä old school-seikkailuleffa, josta mielensäpahoittajat saattaisivat vetää Apu Nahasapeemapetilon-kortin esiin, kun Christopher Plummer veti sivuosan Rudyard Kiplingininä
⭐️⭐️⭐️⭐️
Paranoid
01.01.21 klo 11:15
Varsin mojova seikkailu 70-luvulta, joskin lievä hidastempoisuus uhkaa viedä mielenkiintoa tältä hieman yli kaksituntiselta leffalta.
Kolme puol.
Vilperi
20.11.18 klo 15:09
Oikein viihdyttävä seikkailuelokuva 70-luvulta. Kuvauspaikat kiinnosti sen varran, että piti ottaa selvää. Pääosin kuvakset on tehty Altas-vuoristossa Marokossa, ja osin Utahissa Yhdysvalloissa. Komeita seutuja molemmissa. Elokuvan loppu oli yllättävä.

Edellinen sivu | 1 2 3 | Seuraava sivu