Lust, Caution (2007)

Alkuperäinen nimi: 色,戒
Mestariohjaaja Ang Leen eroottinen trilleri 1940-luvun alun Shanghaista, jossa Japanin miehitysvaltaa vastustavat opiskelijat suunnittelevat salamurhaa.
- Tunnetaan myös nimillä:
- Se, jie, Sè, Jiè
- Ensi-ilta: 02.08.2008
- Ang Lee
- Eileen Chang, Hui-Ling Wang, James Schamus
- Joan Chen, Lee-Hom wang, Tony Leung Chiu Wai, Wei Tang
- USA, Kiina, Taiwan, Hongkong
- Kielet:
- mandariinikiina, japani, englanti, hindi, shanghainkiina, kantoninkiina
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia

dbgirl

rillijulle
Tykittäjä
dbgirl
28.05.18 klo 11:00
Kaunis leffa, myös silloin kun se muuttuu rumaksi. Tyylikäs, panostaa yksityiskohtiin. Valitettavasti myös ajoittain puuduttava, osittain pituutensa vuoksi, mutta myös siksi että välillä leffassa ei tapahdu mitään koska tässä on selkeästi panostettu myös tunnelmanluomiseen ja maailman ja hahmojen esittelemiseen, minkä vuoksi tässä on paljon sellaista mikä ei edistä itse juonta lainkaan. Joskus se on OK, tässä sitä ei oikein jaksanut vaan väsytti koko päivän leffan katsomisen jälkeen.
Tässä leffassa siis joukko kiihkoisänmaallisia yliopistonuoria päättää murhata poliisipomon joka veljeilee japanilaisten kanssa, jotka ovat vallanneet osan Kiinasta. Historiallisesta kontekstista en tiedä mitään muuta kuin sen, että se sijoittuu samalle aikajanalle ja käsittelee samaa aihepiiriä kuin vähän aika sitten katsomani Shanghai (2010) joten osa leffassa menee minulta ohi. Onneksi tämä ei nojaa historiallisiin faktoihin vaan kuvitteellisiin (?) henkilöihin. Ja he ovat mielenkiintoisia ja moniulotteisia ja pääosanäyttelijät ovat loistavia. Pidän silti ekasta puoliskosta enemmän, toinen on turhan vastenmielinen ikävän seksuaalisen kuvaston vuoksi, mutta hyvä sekin puolisko on.
Leffa on melko kunnianhimoinen mutta se ei ihan osu napakymppiin, jotain olisi voitu karsia pois. Nyt tämä oli kaksi- ja puolituntinen peppua puuduttava kokemus ja aavistuksen tylsä parissa kohtaa. Silti kaunis, elegantti leffa (joka psykologisesti on tosin arveluttava, pieni varoituksen sana herkimmille ihmisille).
rillijulle
Tykittäjä
09.01.10 klo 01:48
Todellakin ylipitkä ja asteittain tylsä, mutta erittäin hienot lasvatukset sekä puvustus pelastavat paljon. Näyttelijöiden suoritukset ovat itämaiseen tyyliin varsin laadukasta työtä. Tämä pitäisi katsoa toistekin, sillä puolet pointeista tuntuivat painelevan toisesta ulos.
Rocky
11.09.09 klo 13:23
Lievä pettymys. Jännitystä ei saada pahemmin aikaan joten Lust, Caution toimiikin paremmin draamana, mutta keskinkertaisena sellaisena.
Sepedeus
28.02.08 klo 12:49
Ang Leen rauhallisesti etenevä melodraaman ja vakoilutrillerin sekoitus piti otteessaan alusta loppuun. Elokuvan päähenkilöä esittävä Wei Tang on ensimmäisessä elokuvaroolissaan uskomattoman monisyinen ja taitava. Miinuksena voi pitää elokuvan maa kohtaisuutta, eli täydellisen ymmärryksen saavuttamiskesi pitäisi tuntea maan historiaa toisen maailmansodan ajalta. Tämä saattaa joitain katselijoita haitata; minua ei juurikaan. Tarinassa on kuitenkin kyse henkilöistä, ei historiallisesta kehyksestä.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu