Yllätyksiä riittää jokaiselle tunnille.

11.7.2003 16:34

TV:stä tuli seurattua jokainen jakso mainiota Twenty four (24), joten päätin ostaa myös DVD boxin kyseisestä sarjasta ja täytyy sanoa että odotan innolla seuraavaa tuotantokautta.

Jack Bauer on agentti terrorisminvastaisessa CTU:ssa, joka saa vihiä tulevan presidentti ehdokkaan murhasta. Jack kumppaneineen aikoo tehdä murhaajan aikeet tyhjiksi. Jackin tytär katoaa myös samaisena iltana. Juttu tuntuu aina vain liittyvän enemmän ja enemmän Baueriin ja erääseen vanhaan operaatioon.

24 alkaa tästä aika yksinkertaisesta, mutta toimivasta asetelmasta. Jokaisessa jaksossa rupeaa hahmottumaan isompi kuvio. Juonenkäänteitä ja ihmissuhde sotkuja on niin paljon, että Salatut Elämätkin olisivat kateudesta vihreitä.

Sarja sisältää kourallisen mielenkiintoisia ja erilaisia ihmisiä, niin hyviä kuin pahoja, tai jotain siltä väliltä. Jack Bauer on agentti joka yrittää olla samaanaikaan sekä hyvä isä, että hyvä aviomies. Asioita ei helpota se että Jackilla on ollut suhde työtoveriinsa Nina Myersiin, eikä tunteet ole vielä hellittäneet kummallakaan. CTU:n pomoilla ja (joillakin) Jackin alaisilla tuntuu myös olevan jotain hampaankolossa heeboa vastaan. Presidenttiehdokas David Palmer on uransa huipulla, hänet saatetetaan valita USA:n ensimmäiseksi mustaksi presidentiksi. Ikävä kyllä kaikki ei ole näin hyvin Palmerin perheessä. Vaimo tuntuu olevan miehensä jokaista ideaa vastaan ja poikaa syytetään murhasta. Mukaan mahtuu vielä paljon ilkeitä pahiksia ja tietoavuotavia myyriä. Niin paljon mahtuu yhteen vuorokauteen.

En tiedä olenko sitten joku fanaattinen 24 fani mutta mielestäni sarja on erittäin hyvä. Tiivis tunnelma on yllä joka jaksossa, eikä tylsiä kohtia tule. Yllätyksiä riittää jokaiselle tunnille. Väkivalta on myös realistista eikä mitään peitellä, jos joku tapetaan se näytetään kuvassa eikä sen ulkopuolella.

Näyttelijät ovat hyviä ja varsinkin isänsä varjoon jäänyt Kiefer Sutherland tekee upean roolin Jack Bauerina. Muita niin nimekkäitä tähtiä sarjassa ei nähdä, paitsi viimesissä jaksoissa nähdään (aina yhtä mainio) Dennis Hoopper. 24 leikittelee ajalla nerokkaasti ja juttu on selvästi käsikirjoitettu huolella. Actioniakin riittää, vaikka 24 laskisin enemmänkin trilleriksi kuin toiminnaksi.

DVD boxi on mainio ostos, jonka ostamisessa ei kannata viivytellä. Jaksot on jaettu 6 levyllä, joista jokainen sisältää 4 jaksoa. Bonuksilla nyt ei hirveästi hehkutella, vaihtoehtoinen loppu on varmasti niistä mielenkiintoisin. Ainoa marisu tulee siitä että yhteiskestoksi tulee 18 tuntia, koska jenkkilän mainokset vievät noin 20 minsaa ajasta, mutta eipä se juuri haittaa, kyllä 18 tuntia putkeen katsomistakin on jo ihan hyvin.

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 11.07.2003

Lisää luettavaa