Yli kaksi tuntia on haasteellinen seurata, jos siinä ajassa ei ole mitään tapahtumaa.

24.6.2003 18:04

Rikas ja vastenmielinen Sir William ja hänen yhtä epämiellyttävä vaimonsa järjestävät suuret viikonloppujuhlat kartanossaan Gosford Parkissa. Kutsuvieraiden joukossa on mm. maailmansodan veteraani, amerikkalainen elokuvatuottaja jne. Heidän mukanaan on myös prikaatin verran palvelijoita, jotka ovat vielä persoonallisempia kuin isäntänsä. Viikonloppu keskeytyy isännän kuollessa veitsi rinnassaan ja murhamysteeri on valmis.

Mikä murhamysteeri? Takakannessa mainostetaan murhaa suuresti, mutta minusta se on täysin sivuosassa, sillä ei ole mitään merkitystä elokuvan kannalta. Elokuvan suurin virhe on se, ettei siinä tapahdu mitään. Yli kaksi tuntia on haasteellinen seurata, jos siinä ajassa ei ole mitään tapahtumaa. Katsoja alkaakin puutumaan jo tunnin jälkeen ja vain elokuvan kerrassaan upeat lavasteet, luokkaerojen kuvaaminen ja talonväen sisäinen maailma jaksavat pitää hereillä.

Visuaalisesti elokuvassa ei ole moitittavaa. Näyttelijät osaavat työnsä ja ohjaus on tunnelmallista. Mutta sisältö puuttuu täysin. Arvoitukseksi jää, mihin Altman pyrki eepoksellaan.

nimimerkki: Jumikuppa

Arvosteltu: 24.06.2003

Lisää luettavaa