Vuoden 2003 paras supersankarileffa.

19.7.2003 11:34

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Hulk
Valmistusvuosi:2003
Pituus:138 min

Sarjakuviin perustuvat leffat on pitänyt käydä katsomassa ihan periaatesyistä. Hulk tarjoaa ihan mukavaa viihdettä ja onkin vuoden 2003 paras supersankarileffa.

Bruce Banner on tiedemies joka näkee outoja painajaisia ja tekee töitään suorastaan intohimoisesti kauniin kollegansa Betty Rossin kanssa. Brucen biologiset vanhemmat ovat kuolleet jo aikoja sitten, kunnes laboratoorion uusi siivoja kertoo Brucelle olevan tämän isä, myös Bettyn isällä kenraali Rossilla tuntuu olevan näppinsä pelissä Brucen elämään. Eräänä ikävänä päivänä Bruce saa annoksen säteilyä. Hän tuntee olonsa loistavaksi, vaikka heebon pitäisi olla kuollut. Pohtiessaan lapsuuden traumoja Bruce menettää hermonsa ja vapauttaa sisäisen minänsä, Hulkin, raivohullun jättiläisen.

Hulk oli minulle jokseenkin tuttu ”supersankari” Marvelin sarjakuvista. Leffassa Hulkin syntyä on hieman muokkailtu ja harvinaista kyllä melkeinpä jopa parempaan suuntaan.

Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme ohjaaja Ang Lee tekee hienoa jälkeä ja luo leffaan visuaalista loistoa, myös itämaista mystiikkaa yritetään piilotella sinne tänne. Lopussa kuitenkin Leen hienot kuvamuutokset ja jakautumiset rupeavat hieman tympimään. Muuten Ang Leen panos on leffassa tärkeä. Näyttellijät tekevät hienoa työtä aina Eric Banasta Nick Nolteen. Myös hahmot ovat harvinaisen hyvin kirjoitettuja tälläiseen rämistelyyn ja Jennifer Connelly tekee taas hienon roolisuorituksen. Myös säveltäjä Danny Elfman saa yhden sulan lisää hattuunsa, sen verran hienot ja toimivat musat hebbu on taas vääntänyt.

Risuja Hulkille tulee ylipitkästä kestosta ja Hulkin inhimillisestämisestä (vaikea sana), vaikka ei Hulkkia voi silti miksikään sankariksi sanoa. Hulk voisi myös olla hieman agressiivisemman/pelottavamman näköinen. Lopussa olisi myös voinut olla jokin suurempi ”loppu kamppailu”. Tehosteet ovat ihan kunnossa, vaikka hulkin animointi on välillä turhan liukasta ja koomista. Kaikilta Hollywood kliseiltä ei vältytä, mukana ovat jatko-osalle suunnattu loppu ja varmistaminen että viattomat ovat kunnossa. Banner/Hulkin skitsoamista pitäisi myös korostaa enemmän, nyt se jää varsinaisesti yhden (lyhyen) unen varaan.

Hulk on supersankarina hieman erilainen ja varmasti Marvel tuotannon toimivimpia hahmoja. Ang Lee & kumpp. on saanut väännettyä mukavan ja viihdyttävän, mutta paikoitellen lattean tarinan vihreänirmun jyräämisestä!

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 19.07.2003

Lisää luettavaa