Voi tyrmätä välittömästi täysin turhaksi komediarainaksi.

23.11.2008 16:20

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Hottie & the Nottie
Valmistusvuosi:2008
Pituus:91 min

Mitä voidaankaan odottaa elokuvalta, jonka kannessa bikinisillään keikistelee Paris Hilton? Noh, ainakin Hiltonin mukana olo määrää sen, että kyseessä on joko teinikauhua tai komediaa. Tässä tapauksessa käännytään romanttisen komedian puolelle ja Tom Putnamin ohjaama elokuva tunnetaan nimellä The Hottie and the Nottie. THatN osoittautui täydelliseksi flopiksi amerikassa ja lopulta koko universaalissa. Se on noteerattu IMDb-leffasivustolla kuudenneksitoista huonoimmaksi elokuvaksi kautta aikain keskiarvolla 1,7 ja se tuotti tuottajalleen noin 8 miljoonan dollarin tappiot, budjetin ollessa n. 9 miljoonaa dollaria. Melkoinen katastrofi siis.

Elokuvan päähenkilö Nate Cooper (Moore) tajuaa useiden eroon päättyneiden suhteiden jälkeen rakastavansa edelleen ala-aste ihastustaan Cristabelia (Hilton). Päätettyään, ettei elämällä ole tarkoitusta ilman ihanaa Cristabeliä, lähtee Nate tapaamaan häntä aina toiseen osavaltioon saakka. Löydettyään ja jopa juteltuaan Cristabelin kanssa, Nate saa onnekseen tietää hänen olevan vapaa, mutta esteenä blondikaunottaren pöksyihin pääsemisessä on hänen ruma ystävänsä June (Lakin).

THatN:n voi tyrmätä välittömästi täysin turhaksi komediarainaksi, jota pyrittiin tuhoisin seurauksin myymään pelkästään kohukaunotar Hiltonin naamalla ja vartalolla. Ensimmäisenä heikkoutena mieleen juolahtaa komedian puuttuminen, sillä en nauranut leffan aikana kertaakaan, ja se on jo todella huolestuttavaa. Edes väkisin hauskoja kohtauksia leffaan ei olla viitsitty ängetä, eikä slapstickiäkään irtoa sitten yhtään. Juoni ja sisältö ollaan nähty satoja kertoja ennenkin ja juonenkulun pystyy arvaamaan jo vartin katselun jälkeen. Kliseisyys paistaa aurinkolasienkin läpi vaarallisen voimakkaasti suoraan silmiin, ja täytyykin ihmetellä kuinka käsikirjoittaja Heidi Ferrer on pystynytkin vääntämään tällaista mielikuvituksetonta kakkaa puolitoistatuntisen ajaksi.

Joel Moore on pääroolissaan aivan pätevä kaveri, mutta minkäs kaveri sille voi, että kässäri ei ole hauska. Christine ’The Nottie’ Lakin on itse asiassa sivuroolissaan todella hyvä ja ehdottomasti koko tunkion kimaltavin tähti. Paris Hilton saa olla lähes oma itsensä ja keskittyy hyvin pitkälti vartalonsa esittelyyn. House of Wax -elokuvassa Paris yllätti positiivisesti, mutta tällä kertaa hän onnistuu vain ärsyttämään.

Kyseistä pläjäystä ei voi suositella kenellekään, ja paras neuvo lienee kaukaa kiertäminen. Leppoisan suloisesta tunnelmasta ja asiallisesta näyttelytyöstä palkitsen rainan yhdellä ja puolella tähdellä.

Arvosteltu: 23.11.2008

Lisää luettavaa