Viihdyttävä, mutta aivoton.

16.3.2009 20:25

Yksityistämisen edettyä jo vankilajärjestelmään on taloudellinen hyötyminen myös astunut mukaan. Terminal Islandin vankila on samalla viihdestudio, missä tuotetaan paitsi gladiaattorikisoja, myös autourheilua. Death Race on autokisa missä kuolleisuus on suunnilleen 62%:n tienoilla kisaa kohden ja jos kuski voittaa viisi kisaa on hän vapaa. Shown tuottaja Hennessey (Joan Allen) tekee väärin tuomitulle Jensen Amesille (Jason Statham) tarjouksen, mistä kieltäytyminen on erittäin typerää. Kilpailla naamioituna ajajalegenda Frankensteinina ja voittaa ja porkkanana Frankenstein on voittanut neljä kisaa joten Jensenin pitää voittaa vain yksi. Se mikä jää mainitsematta on se että yleisö ei halua Frankensteinin voittavan – se haluaa hänen kilpailevan ja pari muutakin yllätystä on mainitsematta. Elämänsyynsä menettänyt Ames kilpailee hengenvaarallisessa ajokisassa, missä sääntöjä rikkovat kaikki ja onnistuu vielä pakenemaan, kuten myös raivohulluhomo toiseksi paras kuski Machine Gun Joe (Tyrese Gibson) kaikkien muiden hullujen kuoltua ajossa.

Ensimmäinen Death Race oli hullunhauska satiiri väkivaltaisesta ajokisasta. Moderni versio on täysiverinen toimintaelokuva joka ripauttaa soppaan hieman yhteiskuntakritiikkiä, mutta vain hieman ja paiskaa mukaan räjähdyksiä ja kaahaamista. Karismalämmön toimittaja Coach (Ian McShane) toteaa että kyse on pelkästä viihteestä ja siihen tarvitaan nopeita autoja ja naiskauneutta ja sitä juuri Paul W.S Anderson toimittaa. Jason Statham rohisee roolinsa läpi ja Tyrese Gibson samoin rähjää, mutta ei yhtään todellista tee.

Puhdasverinen toimintapläjäys. Kaahaamista, räjähdyksiä, törkydialogia ja hieman karismaa. Toteutus on riittävä ja juontakin piisaa kannatteluun, joten lopputulos on viihdyttävä, mutta aivoton.

Arvosteltu: 16.03.2009

Lisää luettavaa