Viihdyttävä ja monelta osa-alueelta toimiva edeltäjäänsä parempi jatko-osa.

11.2.2012 15:21

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Johnny English Reborn
Valmistusvuosi:2011
Pituus:101 min

Agentti Johnny English ( Rowan Atkinson ) nolasi MI-7 nimisen salailupalvelun, munattuaan viisi vuotta sitten erään todella tärkeän tehtävän Mosambikissa. Mies on nyt vetäytynyt munkkiluostariin harjoittelemaan kamppailulajeja, sekä löytämään uutta itseään. MI-7 ilmoittaa haluavansa Englishin takaisin hommiin, ja niinpä alkaa uusi seikkailu uusilla kujeilla höystettynä. Tällä kertaa tehtävänä on selvittää kuka tai ketkä aikovat salamurhata Kiinan hallitsijan.

Ajatella että vuonna 2003 valmistuneelle agenttiparodiaelokuvalle: Johnny English tuli vielä jatko-osa kahdeksan vuotta myöhemmin. Aihe on hieman kulunut, mutta se ollaan hyvin osattu hyödyntää ja elokuvaa voi seurata melkein koko perhe, sillä mukana ei ole enää samanlaisia härskejä vitsejä mitä edeltäjässä. Ennalta-arvattavuuteen sorruttiin hieman liikaa, mutta nopeatempoisuuden takia ei siitä jaksanut välittää.

Mukana on jälleen todella hyviä sekä naurettavia vitsejä, jotka sovelletaan hyvin eri kohtauksiin. Uudestisyntynyt on monelta osa-alueelta viihdyttävä filmi ja toimii juuri sellaisenaan vallan mainiosti. James Bond-leffat ovat selvästi joutuneet matkimisen alaisiksi, eikä kaikille samantyylisille kohtauksille voi olla nauramatta. Tekniikkavelho Q:ta matkitaan laitteistoineen, sekä Johnylla on käytössä huippuluokan auto, josta löytyy kaiken näköisiä ja ehkä jopa hieman outoja asetuksia moneen eri tarkoitukseen.

Rowan Atkinson veti roolinsa kaikkein parhaiten ja osasi hyvin hyödyntää koomikon kykyjä. Hän osasi pistää jopa paremmaksi mitä edeltäjässä ja teki jälleen hupaisia ilmeitä kasvoillaan. Atkinson nousi julkisuuteen kulttisarja Mr.Beanin avulla, mutta teki silti lähes tulkoon samanveroista jälkeä hölmönä britti-agentti Johnny Englishinä. Kaikki neljä käsikirjoittajaa ovat tehneet uskomatonta työtä keksiessään jatko-osalle näinkin toimivan tarinan, josta löytyy monenlaisia mainioita kohtauksia, niin Sveitsin vuorilla, kuin Lontoossa.

Loppua kohden jännitys tiivistyi ja kaiken kruunasi hieno, sekä viihdyttävä toiminta upeiden stunttien kera. Johnny English – Uudestisyntynyt ei ole ainoastaan onnistunut vuoden 2011-elokuva, se on myös genrensä todellinen klassikko, jonka tulisi kerätä Oscareita kainaloonsa, ja paljon. Tämä on nopeatempoinen komedia, jota katsellessa ei kannata välittää muutamisa pienistä haittatekijöistä. Tämä on sitä laatuviihdettä!

Näin sanon minä.

Arvosteltu: 11.02.2012

Lisää luettavaa