Verihuumoria on hyvin mukana, eikä ruumiita ja ällötyksiä säästellä.

8.6.2003 19:23

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Wes Craven's New Nightmare
Valmistusvuosi:1994
Pituus:108 min

Painajainen Elmstreetillä 7 kuulostaa jo pelottavalta ainakin järjestyslukunsa mukaan. Alkuperäisen Elmstreetin ohjannut Wes Craven palaa ohjaajan tuoliin ja saa vakuuttavaa jälkeä aikaan.

Tällä kertaa Elmstreet leffojen näyttelijät esittävät itseään. Heather Langenkampin esittämä Heather Langenkamp alkaa näkemään outoja asioita ja hänen poikansa käyttäytyy ”hieman” oudosti. Heatherin mies kuolee auto-onnettomuudessa ja hänen rinnastaan löytyy neljän veitsen viilto. Robert Englund (Freddy) maalaa hieman outoja tauluja, jokainen uuden Elm Street -leffan kanssa tekemisissä oleva näkee outoja painajaisia, Heather saa outoja puhelinsoittoja, poika laulaa Freddy-laulua ja teippaa veitsia sormiinsa, mitä helvettiä oikein on tapahtumassa? Freddy on palannut, ilkeämpänä kuin koskaan ja tällä kertaa näyttelijöiden elämään.

Wes Cravenin alkuperäinen Painajainen Elmstreetillä oli hyvä pelotteluleffa. Leffasta tuli hitti ja siitä tehtiin jatko-osia ja niistä jatko-osia. Wes Craven ei ollut vastuussa kuin ekasta Elmstreetistä ja nyt vikasta. Craven ohjaa hyvin ja onnistuu pitämään mielenkiintoa yllä koko leffan. Kässärin heebo on hoitanut myös kiitettävästi, sen verran omaperäinen ja toimiva leffan idea on., tosin leffan loppupuolella meinaa jo unohtua, että kyysessä on Elm Street -leffojen tekijät, joita heidän oma luomuksensa piinaa.

Välillä leffassa rupeaa silti ärsyttämään perinteinen: Jotain tapahtuu, säikäytys efekti, iiiiik, verta ja lisää verta, huh se olikin vain unta. Leffa noudattaa tätä kaavaa lähes orjalisesti. Ensin rakennetaan jännitystä sitten tapahtuu ja lopulta kaikki rauhoittuu. Leffa ei pyöri enää niin paljon Freddyn ympärillä ja vaikka Freddyssä onkin kauhuainesta ei pelkkä Freddyn pizzanaamainen olemus jaksa kannatella koko leffaa. Verta, huumoria ja verihuumoria on leffassa hyvin mukana, eikä ruumiita ja ällötyksiä säästellä. Välillä eksytään jo apinoimaan maanaajan oksennuskohtauksia ja Craven kikkailee teinikauhukliseillä loistavasti.

New Nightmare on jo idealtaan varsin omaperäinen ja siksi hyvä, mutta sen täydentävät vielä Wes Cravin ohjaus ja itseironia.

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 08.06.2003

Lisää luettavaa