Vain viihdyttävä musikaalikomedia.

30.1.2010 22:26

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Blues Brothers
Valmistusvuosi:1980
Pituus:133 min

Jake Blues (John Belushi) pääsee vankilasta ja häntä ottaa vastaan Elwood (Dan Aykroyd). Muu bändi on hajonnut ja veljesten lapsuuskotina toimiva orpokoti on jäämässä vasaran alle. Jake saa valastuneen hetken, joten orpokoti on pelastettava keräämällä 5000 dollaria. Siihen taas tarvitaan bändiä ja rahat saadaan aikaan, vaikka kokonaisen armeijan tarpeisiin aseita kantava salaperäinen nainen (Carrie Fisher) heitä häiritseekin ja monet muutkin tahot ärtyvät veljesten missiosta.

Juoni on melkoisen ohut tässä komediamusikaalissa, mutta senkin edestä on luvassa laadukasta musiikkia ja huumoria. Mukana on visuaalisia vitsejä, Landisille ominaisesti runsaasti cameoita ja pyörryttävä määrä romutusta.

Dan Aykroyd ja John Belushi toimittavat nimiroolit laadukkaan suorilla ilmeillä eikä sivuosienkaan nimekästä miehitystä voi moittia. Henkilöhahmot jäävät kylläkin väistämättä ohuiksi eikä henkilödraama olekaan elokuvan tarkoitus, joten moinen heikkous anteeksiannettakoon. Onneksi Landis ohjaa itsensä ja Aykroydin käsikirjoitusta asianmukaisella keveydellä ja mukana on huutonauruhauskoja kohtauksia ja sutjakoita repliikkejä.

Kokonaisuudessa on siis monia paloja ja se ei hajoa missään vaiheessa, joskin kyseessä on vain viihdyttävä musikaalikomedia. Arvo riippuu siis siitä kuinka hyvin elokuvamusikaalia genrenä arvostaa, mutta joka tapauksessa komedia naurattaa useaankin otteeseen.

Arvosteltu: 30.01.2010

Lisää luettavaa