Vaikka ulkomuoto on kaunis, sisällä on kuitenkin tuikitavallinen romanttinen leffa.

1.1.2003 18:10

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Walk in the Clouds
Valmistusvuosi:1995
Pituus:102 min

Rakastetun ”Suklaata Iholla”-elokuvan ohjannut Alfonso Arau teki uuden version 1942-vuoden italialaisleffasta ”Four steps in the clouds”, jota en ole nähnyt. Romanttisessa draamassa Keanu Reevesin esittämä Paul Sutton päätyy erilaisten sattumusten myötä esittämään raskaana olevan (ja siksi sukuaan pelkäävän) Victorian aviomiestä. No Paul tietenkin rakastuu naiseen oikeasti. Ehkä rakkauselokuvassa juonen ei aina tarvitse olla kovin kummoinen, mutta edes jonkinlaista yllätyksellisyyttä olisi ollut mukava nähdä. Tämän voi nyt armotta lokeroida leffoihin, joiden loppuratkaisun tietää vajaan kymmenen minuutin katsomisen jälkeen.

Rakkauden pilvipuutarha on kyllä kaunis elokuva, ei käy kieltäminen. Etelä-kalifornialaiset maisemat ja tunnelmaan sopiva musiikki saavat aikaan sen, mikä näyttäisi lähinnä paratiisilta maan päällä. Leffa haluaisi sitä nähtävästi ollakin, mutta liika on liikaa. Vaikka Arau näyttäisi luottaneen pitkälti visuaaliseen ilmeeseen, ei yksikään yltiöidyllinen maisema voi pelastaa näin kehnoa dialogia.

Näyttelijät ovat hyvää tasoa ja valittu oivasti rooleihinsa: Sánchez-Gijón ja Reeves ovat rakastavaisina loistava pari, ja Anthony Quinn tekee erittäin uskottavaa työtä Don Pedrona. Juuri hyvän näyttelijäntyön ansiosta pilvipuutarhassa on hetkittäin peräti liikutuksen aaltoja ja tunnerikkaita kohtauksia.

Vaikka ulkomuoto on kaunis, sisällä on kuitenkin tuikitavallinen romanttinen leffa. Niinpä tämäkin toimii tietyssä mielentilassa hyvin, ja pahimpaan rakkaudennälkään erinomaisena lääkkeenä. Mitään elämää suurempaa luvassa ei kuitenkaan ole, vaikka siltä ehkä aluksi näyttää.

Arvosteltu: 01.01.2003

Lisää luettavaa