Unohdetut on sadepäivän leffa.

6.5.2005 16:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Forgotten
Valmistusvuosi:2004
Pituus:93 min

9-vuotias Sam Paretta on kuollut lento-onnettomuudessa. Äipän (Julianna Moore) muistot pojasta eivät meinaa hellittää. Tilanne vain pahenee kun lanttumaakari (Gary Sinise) määrittelee äidin harhaiseksi ja pakkomielteiseksi. Mitään lasta kun ei ole koskaan ollutkaan. Äiti ei usko psykiatriaan eikä miestänsäkään, vaan alkaa selvittämään ovatko mieleen liimautuneet muistokuvat huttua vai ei. Kohta puhutaankin onnettomuuden sijaan – ei kidnappauksesta – vaan kaappauksesta.

Unohdetut on sadepäivän leffa. Katsoessa ei maat järise eikä mieli järky. Kyseessä on kuitenkin perusleffa joka uppoaa mutta mielellään myös unohtaa. Parasta tässä tapauksessa on Julianna Moore ja leffan yllätyksellisyys. Tai oikeammin pienen leffan tuntemattomuus, joten ennakkoasenteita ei ole. Moore hoitaa osuutensa kuten pitääkin. Hän kantaa koko leffaa, vaikka tämä elokuva kuuluneekin näyttelijättärellä kategoriaan korkealla rutiinilla rahat pois. Leffan pahin miinus on rautakangen notkea vastanäyttelijä (Dominic West) jonka uskottavuus on pahasti hakusalla.

Leffa kestää vajaat puoltoista tuntia. Se on sopiva mitta tälläiselle viihdykkeelle. Onneksi pituutta ei ole vängällä venytetty, koska alussa aika tuntui etenevän muutenkin jo hitaasti. Leffan puolen välin jälkeen tarina saa tuulta ja kaikkiaan Unohdetut-leffa kannattaa muistaa vuokrahyllyn edessä vain todella muun tekemisen puutteessa.

Arvosteltu: 06.05.2005

Lisää luettavaa