Tunnelma on kautta linjan hyytävän kylmä ja väkivaltainen.

21.9.2007 23:15

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Hostel: Part II
Valmistusvuosi:2007
Pituus:93 min

Pari vuotta sitten dvd-hyllyyn suoraan pamahtanut Hostel sai moneltakin osin varsin suopean vastaanoton. Se kertoi itäeurooppalaisesta majatalosta jonka ulkomaalaiset asukit kylmänviileästi kaupattiin rikkaiden sekopäiden kidutettaviksi ja tapettaviksi. Täysin saman idean varaan nojaa myös nyt nähty kakkososa, eikä se tarjoilekaan varsinaisesti mitään uutta.

Leffa alkaa pienellä kertauksella edellisosan tapahtumiin, jonka jälkeen esitellään seuraavat epäonniset Amerikkalaismatkaajat: Beth, Lorna ja Whitney (Lauren German, Heather Matarazzo, Jordan Ladd) Tämän tyttökolmikon mukaan lyöttäytyy myös Axelle (suomalainen Vera Jordanova), joka johdattelee uhrilampaat tuttuun Slovakialaiseen hostelliin. Tyttökatraan ohella seurataan välillä myös vastakkaista osapuolta eli kahta herrasmiestä, jotka ovat tehneet tyttöjen päistä tarjouksen ja valmistautuvat nyt listimään nämä jahka heidät on ensin saatu satimeen. Tämä vastakkainasettelu onkin varsin toimiva ratkaisu ja se onnistuu hieman valottamaan sitä, mitä näiden mulkkujen päässä oikein liikkuu. Elokuvan alkupuolisko ei tämän johdosta myöskään laahaa aivan yhtä pahasti kuin ykkösessä. Tunnelma on kautta linjan hyytävän kylmä ja väkivaltainen, mikä tekee vääjäämättömän yhteentörmäyksen seuraamisesta tuskallisen mielenkiintoista.

Ensimmäistä osaa haukuttiin toisaalla sadistisen väkivaltaiseksi, eikä mikään ole tässä tapauksessa muuttunut. Yleensä elokuvaväkivalta ja ennen kaikkea ylitseampuva veriroiskeilla mässäily on jokseenkin huvittavaa seurattavaa. Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja viattomien ihmisten silmitön kidutus tekee hieman pahaa. Elokuva onkin äärimmäisen anteeksiantamaton ja julma. Armoton asenne toki sopii kyseiseen pätkään kuin nyrkki silmään, mutta tätä katsoessa tulee väkisinkin hieman perverssi olo. Ohjaajan mielenterveys arvelluutaakin, sillä näin taannoin myös erään haastattelun, jossa Eli Roth kertoo naama riemusta vääränä kuinka sairas, verinen ja mahtava Hostel: Part 2 on.

Kaikesta tästä huolimatta elokuvasta voi kuitenkin yrittää löytää syvempiä merkityksiä ja itse näenkin Hostel-leffat ennen kaikkea kuvauksena ihmismielen hirvittävästä julmuudesta. Enkä totta puhuen olisi suurestikaan yllättynyt vaikka moista toimintaa jossain päin maailmaa oikeasti harrastettaisiinkin. Oli niin tai näin, elokuvan tarjoama puolitoistatuntinen kuluu varsin sutjakasti, joskaan tätä ei aivan kaikille voikaan suositella.

nimimerkki: RandomSwinger

Arvosteltu: 21.09.2007

Lisää luettavaa