Trilogian viimeinen osa on sarjan huonoin. Onko tämä nyt matrix?

15.11.2003 13:33

Arvioitu elokuva

Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Matrix Revolutions
Valmistusvuosi:2003
Pituus:129 min

Teatteri on aivan täynnä, karkkupussit rapisee ja limun litkintä kuulu kaikkialta. On Matrix trilogian päättävän Matrix Revolutionin maailman ensi-ilta ja odotukset ovat korkealla. Mainokset on katsottu ja leffa alkaa:

Maailma, jossa elämämme ei ole oikeaa, se on virtuaalinen koneidenluoma maailma. Todellisuudessa maailma on synkkä ja pimeä paikka, jota koneet hallitsevat. Matrixin perusidea on kaikilla leffaa katsovilla varmasti tiedossa, eikä sitä vaivauduta keltanokille selittämään. Leffa alkaa kun Neo on kateissa ja häntä etsitään. Neo on joutunut Matrixin ja todellisen maailmaan välitilaan: juna-asemalle. Pian Neo pääsee kuitenkin mestasta pois oikeaan maailmaan, jossa on sota käynnissä. 20 tunnissa koneet hyökkäävät viimeiseen ihmiskaupunkiin Siioniin. Voiko edes valittu Neo pelastaa maailmaa…

Matrix Reloaded oi mukava toimintapaukku, joka sisälsi hienoja tehosteita ja näyttäviä tappeluita. Aivot narikkaan viihdettä parhaimmillaan. En tiedä olivatko odotukseni liian korkealla via mitä, mutta leffa oli aika laimeaa kamaa. Matrix maailmassa käytiin aika nihkeästi ja muutenkin leffa tuntui scifistiseltä sotaelokuvalta. Ylipitkitetty koneiden ja ihmisten taistelu on näyttävä, mutta tylsistyttää nopeasti. Leffa alkaa lupaavasti, mutta heti päästyä oikeaan maailmaan taso laskee ja ranskasti laskeekin. Lopussa päästään sentään kunnon mättöön, mutta leffa pistää senkin yli ja välillä lopun taistelu lähinnä huvittaa koomisuudellaan.

Henkilöhahmoihin ei ole tullut paljoa uusia naamoja. 16 vuotias ”sotilas” hakee ärsyttävyydessään vertaistaa. Keanu on se sama pökkelönäyttelijä kuin ennekin, mutta selviä roolistaan ihan hyvin. Näyttelijöissä ei sinänsä ole vikaa, mutta draama jää silti laimeaksi ja melko turhaksi. Agentti Smith on tälläkertaa pahin pahis ja aikapaljon muuttunut sitten ykkösosan.

Matrix revolutionista jää vain tyhjämaku ja muutama näyttävä kohtaus, joka pistetään överiksi. Trilogian viimeinen osa on sarjan huonoin ja välillä herääkin kysymys: Onko tämä nyt matrix?

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 15.11.2003

Lisää luettavaa