Toinen toistaan paremmat näyttelijäsuoritukset korostuvat edukseen loistavan käsikirjoituksen ja ohjauksen kanssa.

11.10.2003 23:51

Arvioitu elokuva

Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:無間道
Valmistusvuosi:2002
Pituus:100 min

Kun viimeinkin tarjoutui tilaisuus perehtyä jälleen kerran aasialaiseen tuotantoon ja vieläpä teattereissa. Oli tilaisuus käytettävä hyväksi, kun harvat aasialaiset elokuvat päätyvät suomalaiseen teatteriin.

Infernal Affairs oli kotimaassaan, Hongkongissa, suuri menestys lippuluukulla, että re-make oikeudet on myyty. Todella yllättävää oli, että Hollywood osti ne. Saamme varmaankin kahden vuoden sisällä päästä näkemään, miten länsimaa suoriutuu leffasta. Ennen sitä päivää, suosittelen tutustumista alkuperäiseen versioon. Myös Hongkongissa on jatko-osa suunnitteilla elokuvalle.

Infernal Affairssin juoni on todella kutkuttava. Se on tarina kahdesta ukosta, myyrästä, jotka toimivat lain kummallakin puolella. Lau (Andy Lau) tekee hyvää jälkeä poliisivoimissa ja ura sen kuin loistaa – tosin hän on myyrä, joka tekee hommia rikollispomolle. Chan (Tony Leung) taas tekee uraa samaisella rikollispomolle, jolle Laukin työskentelee – tosin Chan on poliisin piilokyttä.

Mikä hommasta tekee kutkuttavamman, on ettei kumpikaan osapuoli tiedä toistensa myyristä ja totuuden Chanista tietää vain etsivä Wong (Anthony ”Untold Story” Wong) ja Lausta vain rikollispomo. Jos Wong tai rikollispomo kuolisi, kukaan ei saisi tietää totuutta. Näin elämä jatkuisi samanlaisena, kenenkään tietämättä totuutta. Mutta taakka on raskas, erityisesti Chanilla. Chan ei enää kestä piilokyttäoperaatiosta, hän haluaisi lopettaa hommat kokonaan kesken, mutta loppuun asti yrittää mennä.

Infernal Affairs ei ole mikään tyypillinen honkkaripätkä. Leffa ei muistuta lähellekään esim. Woon tyyliä, vaan on rauhallinen elokuva. Kyseessä ei ole mikään räiskintäpätkä, vaan on tunnollinen jännäripätkä. Jännitys on hiuksen nostettavan jännittävää. Se saa jopa jännitystä pelkästään kännyköistä.

Infernal Affairsissa on kaikki kohdallaan. Toinen toistaan paremmat näyttelijäsuoritukset korostuvat edukseen loistavan käsikirjoituksen ja ohjauksen kanssa. Mannaa kaikille jännärinystäville.

Arvosteltu: 11.10.2003

Lisää luettavaa