Toimii trillerinä enemmän kuin hyvin.

4.9.2003 18:34

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Identity
Valmistusvuosi:2003
Pituus:91 min

On synkkä ja myrskyinen yö. Kourallinen ihmisiä päätyy rupuiseen motelliin. Tiet ovat tukossa ja puhelimet mykkiä. Ihmisiä on joka sorttia: Poliisia, rosvoa, huoraa, näyttelijää, vastanaineet ym. Piakkoin sateesta tulee pienin huoli kun selviää että joukossa on murhaaja. Päitä rupeaa tippumaan yksi toisensa jälkeen.

Identity ei ole niin perinteinen jännäri kun mitä juonesta voisi olettaa. Lopussa oleva juonenkäänne kääntä koko elokuvan ylösalaisin. Henkilöt ovat hyvin kirjoitettuja, joskin hieman kliseisiä. Näyttelijät istuvat hahmoihin hyvin ja uskottavuusongelmia ei tule. James Mangold hoitaa ohjauksen hyvin ja on pistänyt leffan teeman juuri sopivan (liioitellun) synkäksi. Käsikirjoitus on ihan ovela ja leffa kestää juuri sopivat puolitoistatuntia.

Identity on eräänlainen salapoliisi tarina, jossa pohditaan syyllistä 10 ihmisen joukosta. Syyllistä ei voi kukaan leffaanäkemätön arvata, vaikka kuinka tämän tyylisiä jännäreitä ahmisi. Lopun yllätys on kyllä kieltämättä ovela ja arvaamaton, mutta kuten Arska mainitsi hieman teennäinen. Tylsää leffaa katsoessa ei tule. Mitään silmiähivelevää toimintaa identitystä on turha hakea, mutta trillerinä Identity toimii enemmän kuin hyvin.

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 04.09.2003

Lisää luettavaa