Todella mestariteos jonkalaisia ei joka päivä tule vastaan.

22.9.2008 17:37

Alkuperäinen nimi:Erufen rîto
Valmistusvuosi:2004

Elfen Lied alkaa siitä kuin Lucy pääsee pakenemaan laitoksesta ja pistää samalla ahkerasti vartijoita pinoon. Mutta pudotessaan kalliolta mereen hän menettää muistinsa tilapäisesti, ja hänet löytää Kouta niminen nuorimies, joka nimeää muistinsa menettäneen täysin avuttoman tytön Nyuuksi. Mutta aina välillä, kun Lucy pulpahtaa pintaan, rupeaa rytäkässä raajoja lentelemään tiheään tahtiin.

Juonessa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta tämä sarja tosiaan kolahti minuun. Jotkut hahmot ovat melko ärsyttäviä, mutta kyllä jokainen suosikkinsa löytää. Omaksi suosikikseni nousi Lycy itse. Tarina kehittyy ja palasia alkaa loksahdella kohdilleen kun Lucyn menneisyyttä aletaan kaivelemaan. Anime ei kulje suoraan manga-sarjan talutushihnassa, johon verrattuna animen loppu on todella armollinen, uskokaa pois.

Elfen Liediä en voi suositella herkimmille katsojille sen verisyyden takia. Päitä ja raajoja lentelee tiheään tahtiin kun Lucy pääsee vauhtiin ja joitain katsojia voi häiritä sarjassa esiintyvä alastomuus. Nyt ei puhuta mistään hentaista, mutta alastomuutta tässä on jonkin verran, mutta ei se kyllä minua ainakaan häirinnyt yhtään.

Musiikkikin osuu kohdalleen ja alkutunnari on todella kaunis ja erikoinen verrattaessa tyypillisiin anime-openingeihin. Tunnelmakin on kohdallaan ja joissain kohdissa voi tulla tippa linssiin.

Loppujen lopuksi Elfen Lied on todella mestariteos jonkalaisia ei joka päivä tule vastaan. Joten jos et ole hirveän herkkä verelle ja alastomuudelle niin katso tämä!

Arvosteltu: 22.09.2008