Tämä elokuva määrittelee sanan kreisikomedia, ja tekee sen hyvin. Poliisisekoilua parhaasta päästä.

28.10.2003 15:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Valmistusvuosi:1988
Pituus:85 min

Zucker/Abrahams/Zucker -nimiyhdistelmä liitetään useimmiten kreisikomediaan, jota tämäkin elokuva on parhaimmillaan. Porukan muuhun tuotantoonhan kuuluu klassikkomaineen omaavia komedioita kuten aiemmin ilmestyneet ”Hei me lennetään” ja ”Top secret”. Elokuva pohjautuu 80-luvun alussa ilmestyneeseen televisiosarjaan ”Police Squad”, jonka jaksoja muistini mukaan näytettiin Suomenkin televisiossa jokunen vuosi taaksepäin.

Frank Drebin (Nielsen) on poliisin erikoisyksikön etsivä jonka kolleega joutuu roistojen seulomaksi, mutta jää kuin ihmeen kaupalla henkiin. Selvitellessään kaverinsa tappoyritystä Drebin törmää liikemieheen, jolla ei ole ihan puhtaita jauhoja pussissaan. Lisäksi vaikuttaa siltä että Los Angelesiin vierailulle saapuva Englannin kuningatar on vaarassa joutua rikoksen uhriksi. Nämä ja monet muut tapahtumat vaativat Drebinin työpanosta, niin uskomattomalta kuin se katsojasta elokuvan edetessä saattaa tuntuakin.

Elokuvan huumorihan on sellaista jota kaikki eivät ymmärrä ja niistä jotka ymmärtävät, läheskään kaikki eivät pidä. Vitsit ammutaan niin pahasti yli että hitaampia heikottaa. Ehkäpä tämä filmi juuri siksi iskee niin hyvin minun huumorihermoon. Tällaista elokuvaa katsottaessa pitää koko ajan etualan tapahtumien lisäksi seurata taka-alan tapahtumia, muuten jää monta hauskaa kohtaa näkemättä. Voisin kuvitella että filmi soveltuu hyvin kaveriporukalla katsottavaksi, jolloin koko porukka taatusti ratkeaa äänekkääseen naurunremakkaan. Poislukien tosikot tietenkin.

Arvosteltu: 28.10.2003

Lisää luettavaa