Taas kerran se oikea onkin lähempänä kuin osaisi heti aavistaa.

29.5.2008 21:00

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Made of Honor
Valmistusvuosi:2008
Pituus:101 min

Joskus käy niin, että se oikea onkin lähempänä kuin osaa itse aavistaa. Rakastunut bestman kulkee tätä useasti aiemminkin kuljettua raittia. Pääosassa hikoilee tv-sarjassa Greyn anatomia nähty komistus, Patrick Dempsey. Hän on hamesankari Tom, jonka paras ystävä Hannah (Monaghan) aikoo yllättäen pamauttaa naimisiin täydellisen skotlantilaisuroon, Colinin (McKidd), kanssa. Leffan alkuperäisnimi juontuu maid of honorista, morsiusneidosta. Hannah nimittäin pestaa Tomin leffassa morsiusneidokseen. Auts…

Vaikka Rakastunut bestman ei romanttisten komedioiden massasta omintakeisuudella erotu, se ei ole törkeän huono elokuva. Näyttelijät, Michelle Monaghania laskematta, eivät näytä tai kuulosta kyllästyneiltä saamiinsa roolihahmoihin. Hiljattain poismennyt Sydney Pollack vaikuttaa hänkin ihan pirtsakalta Tomin isän roolissa. Ohjaaja Paul Weiland kuljettaa tarinaa niin, ettei katsoja torkahda ainakaan monimutkaisuuden tai stoorin paikalleen jämähtämisen takia. Kuten yleensä tämän tyyppisissä leffoissa, musiikkipuolella kuullaan tylsähköjä perushittejä ja jotain hissimusiikin tiluleitä. Onneksi kuvapuolella sentään on muutamia kivoja virityksiä tarjolla, esimerkiksi tyynyistä muodostuvan fallossymboli.

Kaiken edellä mainitun vuoksi Rakastunut bestman onkin siis sellainen ”ihan kiva” -luokan leffa, johon voi mennä vaikka oman tyttiksen kanssa syömään poppiksia ja juomaan limukkaa. Jos leffan katselu sitten muuttuukin välillä pusutteluksi takarivillä, ei se mitään. Kyllä juonesta saa aina halutessaan uudelleen kiinni. Koska leffa ei kuitenkaan itsessään ole kovin äänekäs, suosittelen hoitamaan pussailun hiljaa, etteivät kanssakatselijat kovasti häiriinny.

Arvosteltu: 29.05.2008

Lisää luettavaa