Amerikan pahat pojat ovat palanneet kovempana kuin koskaan. Bad Boys 2 oli minun osaltani odotetuimpia toimintapätkiä tänä vuonna. Ja rehellisesti voin sanoa, että pidin siitä. Se on suoraviivainen toimintapätkä, jossa aivot ovat ties missä, kun meno pauhaa tuhatta ja sataa.
Mike Lawreyn (Will Smith) ja Marcus Burnettin (Martin Lawrence) tavallinen työviikko: läpänheittoa, ammuskelua, takaa-ajoja, ammuskelua, tappamista, riehumista ja lisää ammuskelua. Eikä työviikko muutu miksikään, kun pitäisi saada kyttien haltuun kaikkien aikojen suurin ekstaasilasti. Mukaan heitetään kuubalainen huumeparoni, Marcuksen piilokyttänä toimiva sisko, joka on myös Miken salainen tyttöystävä. Soppa on valmis.
Ok. Bad Boys II ei omaa erikoista juonta, eikä se yritä laajentaa sitä. So what. Nyt kun on kyseessä toimintapätkä, ei sen tarvitsekaan näyttää taitojaan juonen kehittelyssä, pääasia että muu toimii. Sen toimintakohtaukset ovat näyttäviä ja todella silmää miellyttäviä. Ammuskelua ja räjäytyksiä tulee melkein muutaman minuutin välein niin, ettei meno tyssäänny hetkeksikään. Ja tässä tapauksessa tämä toimii hyvin. Oletko koskaan miettinyt, millaiselta näyttää monen miljoonan dollarin kartanon räjäyttäminen? No, Bad Boys 2 näyttää. Myös Bad Boys 2 tekee leffahistoriaa omalla listallani juuri takaa-ajokohtauksella. Tämän vuoden aikana on tullut jopa kolme leffaa, joiden takaa-ajokohtaukset salpaavat hengityksen. Ensin Matrix Reloaded, sitten Terminator 3 ja nyt Bad Boys 2. Matrix Reloaded oli aluksi näyttävintä, sitten Terminator 3 pisti hienommaksi ja Bad Boys 2 sijoittuu siihen keskimaastoon.
Smithin ja Lawrencen kemiat sujuvat hyvin, eikä Lawrence ihme ja kyllä pistä hermoon leffan aikana. Niin Lawrence kuin Smith suoriutuu siinä määrin hyvin, että pitää olla kiitollinen. Ohjaus on hyvin toimivaa ja kohtaukset vyöryvät päälle, ilman huolen häivää. Toimii tarpeeksi hyvin.
Aluksi olin hyvin skeptinen, kun kestoa oli lähes kaksi ja puoli tuntia. Ajattelin, ettei leffa toimi kestonsa ajan. Olin onneksi väärässä. Se toimii siinä määrin hyvin, että nautittava leffa on. Bad Boys 2 yllätti minut huumorissa ja väkivaltaisuudessa. Huumori toimii pääasiassa Smithin ja Lawrencen kautta, mutta nauraa saa. Väkivalta oli yllättävän väkivaltaista. Verta lenteli ihan kivasti, ruumiita häpäistiin ja kaikkea muuta väkivaltaa löytyi. Ihme, ettei tekijät yrittäneet saada pientä ikärajaa leffalle, plussaa tästä.
“We ride together, we die together. Bad boys for life” Tämä on merkki toiminnalle ja sitten lauletaan bad boys, bad boys what ya gonna do? What ya gonna do when we come for you?… Ja mites se sitten menikään.
Ps. Tarkkasilmäisimmät pistävät merkille pari näyttelijää. Mm. Otto ”Chico Guerra” Sanchez. Mistäs on tuttu? Soittaako Oz – Kylmä Rinki kelloja? Laskelmeni mukaan ainakin kolme näyttelijää Kylmästä Ringistä oli mukana Bad Boys kakkosessa.