Sijoittuu Godzilla-leffojen sarjassa sinne keskivaiheille.

9.7.2009 15:22

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:ゴジラVSキングギドラ
Valmistusvuosi:1991
Pituus:103 min

Olet Tokion keskustassa, ja kuulet takaasi räsähdyksen. Itse asiassa aika monta isoa räsähdystä. Eikä ihme, koska valtava mutantti (sisi)lisko Godzilla on tehnyt jälleen comebackin, ja tanssii Tokiota ruttuun kovaa kyytiä. Ikään kuin tämä ei vielä riittäisi, myös toinen hirviö, pahojen aikamatkustajien, jotka ovat tulleet 2200-luvulta(!!!!), herättämä kolmipäinen supermonsteri King Ghidorah, on saapunut Tokioon, ja siitä päätellen, mitä näet, se alkaa tapella Godzillaa vastaan.

Hitsi, ajattelet. Tämä on ihan kuin jonkun monsterileffan juoni, mutta tämä on täyttä totta! Et pysty liikahtamaankaan. Katsot vain kuinka jättiläishirviöt taistelevat. Jostain kumman syystä mietit, mitä kirjoittaisit, jos tämä olisi vain elokuva ja tekisit siitä arvostelua. Ensimmäisenä mieleesi tulee, että
juoni on kieltämättä aika sekopäinen. Siis että aikamatkustajat, jotka esittäytyvät Japanille ystävinä, tarjoutuvat auttamaan Godzillan kukistamisessa, mutta oikeasti luovatkin oman jättimonsterinsa, King Ghidorahin, ja panevat sen tuhoamaan Japania. Sitten Godzilla saapuukin paikalle, ja nyt Japanin ainoa toivo on, että se voittaa King Ghidorahin.

Räjähdykset ja muut erikoistehosteet (siis jos ne olisivat vain tehosteita) näyttävät aidoilta, samoin monsterit. Etenkin Ghidorah on aidon näköinen ja vakuuttavasti liikkuva ja ääntelehtivä. Godzilla nyt ei niin uskomattoman aito ole, mutta vakuuttaa silti. Toisin kuin edellisissä Godzilla-
tapauksissa – olet nimittäin nähnyt Godzillan ryttäävän Tokion noin kuusi kertaa – tässä jutussa ei tunnu olevan juurikaan sanomaa. Jännitystä sen sijaan piisaa.

Ohjauskin on onnistunut erinomaisesti. Lukuun ottamatta filmin alkua, joka oli aika tylsä, ja jossa lähinnä vain keskusteltiin, eikä silti sanottu juuri mitään (toivot että olisit yhä siellä), elokuvaan on saatu luotua hieno tunnelma. Ja jos tämä olisi vain elokuva, ja katselisit sitä turvallisesti kotisohvallasi, tämä olisi myös viihdyttävä.

Näyttely on samanlaista kuin aina Godzilloissa – kukaan ei ole erityisen huono, muttei erityisen hyväkään. Kehuisit elokuvaa hyväksi, ei aivan täydelliseksi, mutta 4,5 tähden arvoiseksi. Sanoisit sen sijoittuvan Godzilla-leffojen sarjassa sinne keskivaiheille, mutta koska Godzilla on juuri kääntynyt sinuun päin ja lähtenyt hyökkäämään, katsot parhaaksi jättää arvostelun sikseen ja juosta kovaa.

Arvosteltu: 09.07.2009

Lisää luettavaa