Selvästi huonoin Indy -leffa.

7.6.2008 00:54

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Indiana Jones and the Temple of Doom
Valmistusvuosi:1984
Pituus:118 min

Katsottuani Indiana Jones -sarjan toisen osan Tuomion temppelin, jouduin suureksi pettymykseksi sanomaan, että elokuva on aika mitäänsanomaton. Ja tätä tarkoitan negatiivisessa muodossa. Tuomion temppeli on selvästi huonoin Indy -leffa.

Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1935. Indiana Jones sattuu pienien epäonnekkaiden välikohtauksien jälkeen tipahtamaan suoraan Intian maaperällä. Siellä Indiana saa kuulla pienen intialaiskylän ongelmista. Kylästä ollaan varastettu kolme pyhää kiveä, ja samalla myös lapsukaiset ovat kadonneet. Jäljet johtavat salaperäiseen Patokin temppeliin. Indianan apureina ovat nokkela kiinalainen pikkupoika Short Round (Quan) ja kirkuva primadonna Willie (Capshaw).

Harrison Ford tekee ihan normaalin perussuorituksen, mutta varsinkin Capshaw’n Willie-hahmo pistää useasti sapen kiehumaan. Alituiseen kirkuva ja diivamainen Willie ei toimi, niin hyvin kuin esimerkiksi Marion ensimmäisessä osassa. Capshaw’n roolisuoritusta katsoessa huomaa selvän ja ärsyttävän ylinäyttelemisen. Sen sijaan nokkela ja osuvia kommentteja heittelevä Short Round on selvästi elokuvan sympatioiden kerääjä. Muut näyttelijäsuoritukset ovat aika latteita ja jäävät heikoiksi.

Tuomion temppelissä ei ole niin paljon sitä kunnon seikkailutoimintaa, kuin ensimmäisessä osassa. Tarinasta ollaan tehty pelottavan ja synkän oloinen, ja siinä on selviä kauhuelokuvan piirteitä. Spielberg on yrittänyt saada jonkinlaista jakoa hurjilla ja näyttävillä erikoistehosteilla. Niihin elokuvan näyttävyys sitten jääkin. Harmittavan huono jatko-osa muuten hyvälle Indiana Jones -sarjalle.

Arvosteltu: 07.06.2008

Lisää luettavaa