Rob Reiner on ohjannut hienon version Stephen Kingin loistavasta kirjasta.

20.7.2006 20:48

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Misery
Valmistusvuosi:1990
Pituus:103 min

Kun kirjailija Paul Sheldon (James Caan) saa uusimman kirjansa valmiiksi syrjäisessä hotellissa keskellä Coloradon vuoristoa, hän lähtee ajamaan takaisin New Yorkiin. Kesken matkan hänet yllättää sankka lumimyrsky, jonka seurauksena hän rysäyttää autonsa ulos tieltä. Sheldonin onneksi paikalle sattuu kirjailijan ”ykkösihailija” ja sairaanhoitaja Annie Wilkes (Kathy Bates). Annie hoitaa Sheldonin kuntoon, mutta samalla hänestä paljastuu ikäviä pakkomielteisiä puolia, varsinkin kirjailijan menestyskirjasarjaa Miseryä kohtaan. Kun vielä kukaan ei tiedä Sheldonin olevan loukussa Annien kotona, täytyy hänen itse keksiä keinot päästä pois.

Rob Reiner on ohjannut hienon version Stephen Kingin loistavasta kirjasta. Elokuva pitää katsojan jännityksessä koko ajan, paljastaen hiljalleen enemmän ja enemmän Annien pakkomielteisyydestä ja sen seurauksista. Kathy Bates varastaa koko elokuvan upealla roolityöllään Anniena, josta hän voittikin ansaitun Oscarin. Myös James Caan onnistuu loistavasti hädässä olevan kirjailijan roolissaan, vaikkakin jää hieman Batesin varjoon.

Elokuvan tähtiparin ulkopuolella hienointa antia on paikallisen sheriffin, ”Buster” McCainin ja tämän vaimon sekä apulaissheriffin Virginian, välinen sanailu sekä kemia. Kaiken kaikkiaan sheriffi on ehkä elokuvan hienoimpia hahmoja ja Richard Farnsworth vetää roolinsa todella hienolla ammattitaidolla.

Piina on Avain pakoon ja Hohdon ohella parasta mitä Stephen Kingin kirjoista on koskaan tehty. Elokuvassa toimii kaikki: näyttely, ohjaus, käsikirjoitus sekä kuvaus. Varsinkin elokuvan ”onnutuskohtaus” on jäänyt varmasti kaikille elokuvan nähneille pysyvästi mieliin. Lopulta kuitenkin mieliin jää ajatus, kuinka paljon Annien kaltaisia ”ykkösihailijoita” onkaan olemassa ja kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään.

nimimerkki: OutlawPuppet

Arvosteltu: 20.07.2006

Lisää luettavaa