Paljon verta ja suolenpätkiä, huonoja muovailuvahatehosteita ja puuroutuvia jäseniä. Evil Dead onnistuu välillä oikeasti pelottamaan, säikäyttelemään, ja ennen kaikkea naurattamaan.

20.2.2006 22:15

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Evil Dead
Valmistusvuosi:1981
Pituus:85 min

Suomessa pitkään kielletty, splatterviihteen merkkiteos, Evil Dead, kuuluu jokaisen elokuvafriikin yleissivistykseen. Sain eilen illalla katsottua Evil Deadin seitsemännen kerran. Ja se olikin paljon viihdyttävämpi kuin odotin. Paljon verta ja suolenpätkiä, huonoja muovailuvahatehosteita ja puuroutuvia jäseniä. Evil Dead onnistuu välillä oikeasti pelottamaan, säikäyttelemään, ja ennen kaikkea naurattamaan. Uskokaa tai älkää, Evil Dead on mitä parhain kauhukomedia.

Viisi kaverusta on vuokrannut mökin korvesta viikonlopuksi. Illalla he tutkivat kellaria, josta he löytävät ihmisnahalla päällystetyn ”Kuolleiden Kirjan”, kasettinauhurin ja haulikon. He kuuntelevat kasettia, jonka loitsu herättää metsän demonit henkiin. Ja sitten seuraakain litrakaupalla verta ja sisäelimiä.

Evil Deadin erikoistehosteet ovat nykyään todella vanhanaikaisia ja koomisia. Esim. mätänevät ruumit on tehty jostain muovailuvahasta ja loput voittekin itse päätellä. Lisäksi kuolevien demonien ruumiit muuttevat puuroksi. Lisäksi elokuva pursuaa virheitä: projektorin linssiin tulee veritippoja, mutta projektorin heijastamassa kuvassa veri kuitenkin valuu. Veriroiskeet seinällä vaihtuvat, oven reiät ovat välillä selvästi maalattuja, ja välillä sahattuja.

Future Filmin julkaiseman Special Editionin kuvanlaatu on kohtalainen: naarmuja, pehmeyttä, rakeisuutta ja roskia on jonkin verran. Äänenlaatukin on kelvollinen. Ekstrojakin on ihan kohtalaisesti. Kaikki ekstrat ovat kattavia. Varsinkin pahvilaatikosta löytyvät lehtinen.

nimimerkki: pasa

Arvosteltu: 20.02.2006

Lisää luettavaa