Omaperäisyys ei siis todellakaan ole Salainen agentti 86:n vahvuus, mutta kyllä tämän kerran katsoo.

28.8.2008 19:39

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Get Smart
Valmistusvuosi:2008
Pituus:112 min

Maxwell Smart (Carell) saa tehtäväkseen pysäyttää pahamaineinen rikosorganisaatio KAOS. Parikseen kentälle Smart saa – yllätys yllätys, kauniin naisen, agentti 99:n (Anna Hathaway). Agenttien 86 ja 99 rikollisjahti keskittyy aluksi Venäjälle, ja päättyy lopulta Kaliforniaan. Matkalla piipahdetaan tietysti bileissä ja putkassakin.

Leffan roolisuoritukset ovat kautta linjan hyviä. Niin hyvikset kuin pahikset onnistuvat olemaan luontevia rooleissaan. Esiin täytyy kuitenkin nostaa mm. Boratista tuttu mainio Ken Davitian, joka esittää Shtarkeria, KAOS-pomo Siegfriedin oikeaa kättä.

Elokuvan tyylin olisi pitänyt olla vielä humoristisempi – komedian/agenttiparodian statuksella liikkuvaan elokuvaan ollaan tuotu liikaa mukaan niin turhaa draamaa, kuin turhaa kestoakin. Ainakin elokuvan loppua olisi voitu tiivistää ilman minkään menettämistä. Olisin siis toivonut Salainen agentti 86:n tyylin olevan lähempänä muutama vuosi sitten julkaistua Johnny Englishiä. Aidot James Bond -elokuvat ovat selvästi nautinnollisempia, kuin Salainen agentti 86:n kaltaiset, hieman esikuvaansa humoristisemmat kopiot.

Omaperäisyys ei siis todellakaan ole Salainen agentti 86:n vahvuus, mutta kyllä tämän kerran katsoo. Vaikkapa sitten vain Anne Hathawayn takia.

Arvosteltu: 28.08.2008

Lisää luettavaa