Niitä elokuvia, jotka on parasta katsastaa porukalla viikonlopun puskiessa päälle.

16.11.2004 23:25

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:American Wedding
Valmistusvuosi:2003
Pituus:97 min

American Pie on edennyt jo kolmanteen osaansa, vaikka suositusta avauksesta on kulunut alle viisi vuotta. Tällä kertaa sekoilevat kaverukset ovat edenneet pidemmälle ja Jim kosii tyttöystäväänsä Michelleä. Ja kosiminen tapahtuu toki housut kintuissa ja keskellä ravintolaa. Mitenkäs muuten?

Hauskasta introsta leffa liukuu hieman ailahtelevuuden puolelle, mutta esimerkiksi ”tryffelikohtaus” on kyllä niin kreisi, että naurut on taattu. Paljasta pintaa on ruudulla, ja Jimin polttareissa (joissa Jim ei tietenkään oel paikalla) meno käy varsin vauhdikkaaksi.

Stifler ehtii machoilun ja sekoilun lomassa hurmata homoja kasarihittien tahtiin ja opettaa Jimin tanssimaan. Michellen sisar Cadence tuo iloa ja kisaa Stiflerin ja Finchin välille. Eikä Stiflerin äitiäkään unohdeta. Tai edes hääparin isoäitiä, joka on mystisesti Stiflerin kaveri. Paketti on kasassa siis melko tiiviinä ja hauskana.

American Pie: The Wedding on niitä elokuvia, jotka on parasta katsastaa porukalla viikonlopun puskiessa päälle. Näyttelijäsuorituksista ei löydy helmia hakemallakaan, mutta toisaalta edes pääpari Jason Biggs & Alyson Hannigan ei onnistu ärsyttämään. Meno ei ole hapanta eikä emäksistä, vaan perinteistä nollatasoa. Ohjaaja Jesse Dylan on siis onnistunut työssään ja kai se nelososakin vielä tupsahtaa ulos…

Arvosteltu: 16.11.2004

Lisää luettavaa