Näyttää, miten reilulla asenteella tehdään hyvä elokuva, tässä tapauksessa napakymppi.

8.9.2007 18:29

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Blues Brothers
Valmistusvuosi:1980
Pituus:133 min

Mitä on Blues Brothers? Elokuva, joka monissa piireissä on ylistetty taivaisiin ja hieman ylikin, ei laadusta tingi. Videohyllystä löytyvä vanha nauha on omalla kohdallani lähes kulunut puhki, mutta silti jokaisella kerralla Dan Aykroydin ja John Belushin musiikkikohellus jaksaa hymyilyttää ja piristää.

Jake ja Elwood ovat orpokodissa kasvaneet veljekset, jotka joutuvat kohtaamaan hälyttävän tosiasian: rakas orpokoti aiotaan purkaa rästiin jääneiden maksujen takia. Velikullat päättävät pelastaa orpokodin kokoamalla vanhan bändinsä, ja kerätä konserteista tarvittavat rahat. Siinä se sitten onkin: tummat puvut, aurinkolasit, talla pohjaan, poliisit perään ja musiikki soimaan! Kyllä, parasta Blues Brothersissa on tinkimätön asenne ja leffahistorian paras soundtrack.

Niillä aineksilla sitten syöksytäänkin henkilökohtaisella komedialistallani viiden parhaan elokuvan joukkoon. Varsinaista huumoria on melko vähän, mutta se vähäkin on takuuvarmoja osumia. Järkeä ei paikoin näy mailla halmeilla, mutta silloin se hukataan niin liioitellusti, että kyseessä on lähes pakko olla harkittu temppu. Leffa todellakin näyttää, miten reilulla asenteella tehdään hyvä elokuva, tässä tapauksessa napakymppi.

Dan Aykroyd on lähes takuuvarma näyttelijävalinta, mutta John Belushin tinkimätön hyvä linja hakkaa Aykroydin mennen tullen. Bluesin veljesten lisäksi laulukykyjään pääsevät esittelemään mm. James Brown, Aretha Franklin ja Ray Charles. Musiikki on käsittämättömän hyvää, ja antaa katsojalle energiaa vähintäänkin loppupäiväksi. Blues Brothers on viiden tähden energiapaukku, ja samalla ohittamaton katselukokemus.

nimimerkki: Allekirjoittanut

Arvosteltu: 08.09.2007

Lisää luettavaa