Miten musikaali voi iskeä näin hyvin? Rocks!

10.7.2004 21:07

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Hair
Valmistusvuosi:1979
Pituus:121 min

Ennen Hairin katsomista ajattelin että kyseessä on joku vanha musikaali, olin aivan oikeassa, vastaus oli vain vajaa, Hair on pirun hauska ja hyvä, vanha musikaali. En ole ennemmin katsonut yhtään musikaalia, paitsi Amadeuksen joskus aikoinaan. Tämä leffa mursi täysin harhaluuloni musikaaleista. Hair näyttää että musikaalit voivat olla hauskoja, opettavaisia ja ennen kaikkea viihdyttäviä.

Ohjaaja Milos Forman on tuttu nimistä kuten Yksi lensi yli käenpesän, Amadeus ja Man on the Moon. Miehen listasta näkee että kyseessä on huippuohjaaja, joka ei petä tässäkään leffassa. Hair oli broadway-näytelmä alkujaan, josta filmattiin tämä laatuteos.

Teos kertoo Claudesa, nuoresta oklahomalaisesta farmarin pojasta, joka aikoo mennä armeijaan, javälietappina toimii suurkaupunki, jonka nimi jäi kuitenkin allekirjoittaneelle hämärän peittoon. Heti kättelyssä Claued tutustuu puistossa elävään kukkaiskansaan, hippeihin. Heidän groteskit elämäntapansa kiehtovat ja ihmetyttävät nuorta Claudea, joka ei ennen ole nähnyt samanlaista. Hipeistä tulee Clauden kavereita ja Claude alkaa nähdä asioita eri tavoin, mutta kovan kasvatuksen saaneena veri vetää kuitenkin puolustamaan maata Vietnamiin.

Näyttelijät ovat omaa luokkaansa. Claude (Savage) on tuttu leffasta kuten Kauriinmetsästäjä, kuten Kauriinmetsästäjässäkin Savage vetää hyvin roolinsa. Hippien johtaja George (Williams) ihmetytti naamallansa arvostelijaa naamallansa, ja loppumetreillä tajusin äijän olevan Everwoodin tuttu ja turvallinen lääkäri, mikä-sen-nimi-nyt-olikaan. Nuori Williams näyttelee hyvin hippiä;

George: Are you an asshole, soldier?
Claude: Sir, no sir!
George: Good, because i am! *naurua*

Leffana Hair yllätti minut täysin. Miten musikaali voi iskeä näin hyvin minuun? Johtui varmaan mielenkiintoisesta juonesta, näyttelijöistä ja hyvästä musiikista! Laulut olivat hilpeitä ja täydellisesti leffaan sopivia. Katselkaa ihmeessä ilman ennakkoluuloja ja yllättykää, Hair rocks! Peace out!

nimimerkki: Screwball

Arvosteltu: 10.07.2004

Lisää luettavaa