Mies ja Alaston Ase on todella viihdyttävä ja sopii tylsiin hetkiin kuin nenä päähän.

30.11.2008 09:16

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Valmistusvuosi:1988
Pituus:85 min

Vuonna 1982 ilmestyi elokuva nimeltä Mies ja Alaston Ase. Kyseinen elokuva on ensimmäinen osa Mies Ja Alaston Ase-trilogiasta, joista jokainen osa on ratkiriemukas. Kyseisessä sarjassa päätähteä näyttelee itse komedioiden kruunamaton kuningas Frank Drebin. Elokuvan ohjaajaksi on saatu David Zucker, joka oli ainakin itselleni aivan outo nimi, mutta ei ole enää.

Leslie Nielsen (Frank Drebin) on hiukan päästään sekaisin oleva poliisi, jolla jokainen toimeksianto on katastrofi. Nielsenin parina työskentelevä Nordberg (O.J. Simpson) on saanut köniinsä ja Leslie päättää kostaa, mikä oli täysin odotettavaa ja ennalta arvattavaa. Kostoretken aikana tapahtuu kaikkea mikä saa ihmisen nauramaan vatsansa kipeäksi.

Leslie Nielsen on ehdottomasti komedioiden kruunaamaton kuningas. Häntä ei voi edes verrata nykyajan humpuukki miehiin kuten muka hauskaan Ben Stilleriin ja macho mies Jack Blackiin. Viimeisimmät henkilöt eivät kelpaisi edes Nielsenin kengänkiillottajaksi, vaikka he joutuisivat maksamaan siitä. Nielsenin ilmavalikoima on todella suuri. Mies osaa eläytyä jokaiseen kohtaukseen täydellä sydämen ja sielun voimin. Jokaiseen kohtaukseen ja tilanteeseen löytyy sopiva ilme. Monissa kohtauksissa juuri Nielsenin ilme on se jolle on aivan pakko nauraa, varsinkin kun hän vetää naamalleen sen hölmistyneen ilmeen. Toivon mukaan nykyajan komedia tähdet ottavat mallia Leslie Nielsenistä. Jos tämä toteutuu, niin saamme taas nauraa itseltämme vatsan kipeäksi aivan kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Mies Ja Alaston Ase-trilogiaa voi pitää komedia genren suunnanosoittajana ja trilogian jokainen osa kuuluu maailman hauskimpien elokuvien listalle. Elokuvalle saa nauraa melkein koko keston ajan. Kumminkin monien katselu kertojen jälkeen vitsien taso heikkenee, mutta onneksi siihen mennessä elokuvalle saa nauraa monia kertoja. Toivon mukaan tämän tyylisiä elokuvia tehdään vielä, sillä juuri nyt uudet komediat eivät naurata niin kuin vanhat kollegansa . Harmin paikka, kun Frank Drebin on nyt jo niin vanha, ettei hän voi enää tehdä elokuvia. Itse ainakin jään kaipaamaan hänen karismaattista olemustaan ruudun toisella puolella.

Mies ja Alaston Ase on todella viihdyttävä ja sopii tylsiin hetkiin kuin nenä päähän. Tätä elokuvaa jos mitä voi sanoa komedia genren suunnannäyttäjäksi ja jokaisen komedian tulisi pyrkiä samaan.

Arvosteltu: 30.11.2008

Lisää luettavaa