Mielenkiintoinen sukellus ihmismieleen.

11.5.2017 01:30

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Get Out
Valmistusvuosi:2017
Pituus:103 min

Todella paljon kehuja saanut Get Out tuli nyt käytyä katsomassa, mutta onko se niin hyvä kuin sanotaan? Get Out on kyllä ihan hyvä elokuva ja kiinnostava, mutta ei mielestäni missään nimessä niin hyvä kuin kaikki arviot sen sanoo olevan. Silti ihan katsomisen arvoinen.

Get Out on jälleen niitä harvoja elokuvia mistä en ennakkoon tiennyt mitään, joten oli mukava mennä se elokuviin katsomaan, ilman että tiesi siitä yhtään mitään. Toki hetkeä ennen sain tietää elokuvan genren joka siis on kauhu, mutta muuta en siitä siis tiennyt. Elokuvan nähtyäni kuitenkin sanon elokuvan genren olevan enemmän trilleriä ja mysteeriä, kuin kauhua tai kuten jossain näin maininnan joka sitä kuvaa parhaiten eli satiirinen kauhuelokuva.

Elokuva on ihan mielenkiintoinen ja pistää miettimään ja on myös jännittävä, mutta ei yhtään pelottava tai muutenkaan kauhunomainen. Kauhuksi sitä en siis sanoisi. Elokuvassa on yllättävän paljon huumoria, jos sen pitäisi olla kauhuelokuva. Toisaalta sen on kirjoittanut ja ohjannut Jordan Peele, joka on tunnettu komedioistaan ja hauskoista rooleistaan. Sen takia varmasti mukana on myös huumoria. Elokuva on myös Peelen esikoisohjaus, joten sellaiseksi se on melko hyvä.

Mistä elokuva sitten kertoo? No, se kertoo Chris (Daniel Kaluuya) nimisestä miehestä joka lähtee tyttöystävänsä Rosen (Allison Williams) kanssa tytön vanhempia tapaamaan. Viikonloppu Rosen vanhempien luona kuulostaa mukavalta, vaikka se jännittääkin Chrisiä, sillä Chris on tummaihoinen ja häntä jännittä se, miten Rosen vanhemmat siihen sanovat/suhtautuvat, sillä Rose ei ole ennen seurustellut tummaihoisen kanssa. Rosen vanhemmat Dean (Bradley Whitford) ja Missy (Catherine Keener) ovat kuitenkin todella ymmärtäväisiä, mukavia ja vieraanvaraisia, ehkä jopa hieman liikaakin. Rosen vanhemmissa ja näiden palvelusväessä tuntuu olevan jotain outoa vikaa, mutta Chris ei vain tiedä mitä. Elokuva onkin ihan mielenkiintoinen kuvaus, siitä miten erilaisia ihmiset ovat ja samalla se on sukellus ihmisen mieleen.

Elokuva on mielenkiintoinen ja jännittävä, mutta valitettavasti kokonaisuus hieman kärsii. Elokuva onnistuu olemaan paikoin ahdistava ja saa ajattelemaan ja toisaalta se on myös hölmö ja lyö välillä kunnolla yli. Elokuva on myös hyvin kantaaottava ja kääntää monia kauhuelokuvista tuttuja maneereita päälaelleen. Kuitenkin vaikka siinä siis on kauhu elementtejä en sitä kauhuksi sanoisi.

Näyttelijöinä elokuvassa nähdään mm. Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones, Marcus Henderson, LilRel Howery ja Stephen Root. Daniel Kaluuya on roolissaan hyvä, mutta ei mitenkään erikoisen muistettava. Parhaan roolityön tekee Bradley Whitford, joka Rosen isänä on täydellinen ja samalla sekä hauska että pelottava. LilRel Howery on myös roolissaan hyvä, vaikka ampuu välillä todella paljon yli.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä elokuva, mutta ei se mielestäni silti kauhua ole vaan trilleriä. Elokuva toimii ihan hyvin trillerinä, mutta jos sen on tarkoitus olla kauhua, niin se toimii huonosti, sillä se vain ei ole pelottava. Elokuva on silti hyvin erilainen ja vastaavaa et varmasti ole hetkeen nähnyt tai tule näkemään.

Suosittelen elokuvaa kaikille jotka pitävät trillereistä, mysteereistä ja komediallisia piirteitä omaavista jännityselokuvista.

Arvosteltu: 11.05.2017

Lisää luettavaa