Maltillisesti.

12.7.2015 12:45

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Boiling Point
Valmistusvuosi:1993
Pituus:92 min

Snipes on tässä vaiheessa uraansa pääsemässä vauhtiin hyviksien rooleihin hieman toiminnallisemmissa elokuvissa. Kiehuntapisteessä ei kuitenkaan ole sitä toiminnallisinta sorttia, mutta muutama tappo saadaan kyllä aikaan tässä James B. Harrisin ohjaamassa rikosdraamassa.

Juuri vankilasta vapaaksi päässyt huijareiden nero Red Diamond (Dennis Hopper) on jo pika vauhtia keksimässä seuraavaa keikkaansa. Mafiatutun velat painavat niskassa ja jotain pitäisi keksiä. Apurinaan hänellä on nuori ja hyväuskoinen Ronnie (Viggo Mortensen), joka suorittaa Redin kaikki likaiset hommat. Valitettavasti erään keikan jälkeen kaksikko saa peräänsä agentti Mercerin (Wesley Snipes), joka haluaa kostaa työparinsa murhan.

Gerald Petievichin romaaniin perustuvassa tarinassa seurataan käytännössä kahta eri juonta. Red ja hänen kätyrinsä Ronnie yrittävät saada kasaan sen verran paljon rahaa, että he voisivat lähteä pois kaupungista. Tai ainakin näin Red väittää. Red, vanhempi kaksikosta on jo useamman vuoden huijannut ihmisiltä rahaa, ja on loistava manipuloimaan ihmisiä. Valitettavasti vuosien saatossa hänen tutut alkavat jo tietää miehen metkut, eikä taika enää pure entiseen malliin. Vankilasta päästyään Red on lyöttäytynyt nuoren Ronnie nimisen konnan kanssa yhteen, jolle hän sysää kaikki likaisemmat työt. Ronnie vaikuttaa melko tarkkaavaiselta, mutta jostain syystä Red osaa huijata häntä pienissäkin asioissa. Kaksikko on oikeastaan elokuvan parasta antia. Hopperin epätoivoiset kiristykset ja manipuloinnit saattavat välillä hymyillyttää. Mies tuntuu aina keksivät kaiken maailman tekosyitä. Ronnie puolestaan tyytyy räiskimään haulikollaan ja odottamaan innoissaan mitä pajunköyttä Red hänelle tällä kertaa syöttää. Toisessa päässä meillä onkin itse Jimmy Mercer, joka löytää tiensä kaksikon perään, sen jälkeen kun hänen työparinsa tapetaan. Mercer painii perheongelmien kanssa ja siirto Newarkiin on jo lähellä. Eronneen lapsen isänä Mercer olisi kovasti halukas aloittamaan uuden elämän heti viimeisen tehtävänsä jälkeen, mutta pieni epävarmuus vaivaa mieltä. Siinä missä Red tarjoaa salakavalasti huumoria, tarjoaa Mercer enemmän tragediaa. Kaiken maailman ongelmat painavat miestä, mutta päättäväisenä hän haluaa kostaa ystävänsä ja työparinsa kuoleman.

Juoni etenee melko maltillisesti ja elokuvan niminäyttelijät oikeastaan pitävät huolen siitä, ettei elokuva ole täysin hukkaan heitetty. Listalta kuitenkin löytyy nimiä, kuten Wesley Snipes, Dennis Hopper, Viggo Mortensen, Valerie Perrine ja James Tolkan. Budjettikaan ei ole mitenkään päätä huimaava, joten ymmärrettävää on, ettei tässä aivan ihmeisiin ole pystytty. Kerta katseluna illan pikku tunneille tämä menee ihan hyvin. Sen sijaan sitä useampaan kertaan melkein voisi jo vaatia katsojan olevan Snipesin, Hopperin tai Mortensenin fani.

Arvosteltu: 12.07.2015

Lisää luettavaa