Leffa joka on esikuvana kaikille nykyajan kyttäleffoille.

3.9.2003 20:52

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The French Connection
Valmistusvuosi:1971
Pituus:100 min

Tämä leffa onkin sitten vaikea arvioida. William Friedkin ohjasi siis seiskytluvulla leffan joka tunnetaan suomessa nimellä Kovaotteiset miehet, leffan joka on esikuvana kaikille nykyajan kyttäleffoille.

Kytät Jimmy ”Popeye” Doyle (Gene Hackman) ja Buddy Russo (Scheider) ovat aikeissa napata huumeita salakuljettavan liigan. Parin vastoinkäymisen jälkeen paljastuu yhteys nimeltä ”French Connection”, jota ruvetaan sitten varjostamaan urakalla. Ja kaikkihan tietävät että siitä ei hyvää seuraa. Juoni on siis tavanomainen kyttäleffan juoni mutta toimii sitäkin paremmin.

Mielenkiintoiset henkilöhahmot, hyvä juoni ja dialogi ovat leffan suola. Leffahan voitti aikoinan 5 Oscaria mm: parhaan elokuvan ja parhaan miespääosan pystit ja ansaitusti. Gene Hackmanin roolityö Popeye Doylena jää elokuvahistoriaan, niin mieleenpainuva se on. Lyhyesti leffa on hyvää viihdettä kuoruttettuna mahtavilla näyttelijöillä, hyvällä juonella ja upeilla kamera-ajoilla. Suosittelen lämpimästi. Still pickin your feet in Poughkeepsie?”

nimimerkki: Cuomi

Arvosteltu: 03.09.2003

Lisää luettavaa