Leffa ei ehkä aivan NIIN hauska kuin voisi luulla.

1.10.2005 12:59

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Get Shorty
Valmistusvuosi:1995
Pituus:105 min

Kaikkihan tuntevat Barry Sonnenfeldin, right? Hän on mies joka ohjasi Men In Blackit, (jotka ovat muuten yliarvostettua *sensuroitu*a.) Mutta nyt ei puhuta mustiin pukeutuneista miehistä, vaan übersuperhypercoolista Chili Palmeista (John Travolta), joka toimii koronkiskurina. Kiskontahommissa hän tapaa Harry Zimmin (Gene Hackman), joka toimii (roska)elokuvaohjaajana. Ja kuinkas ollakkaan Chili on leffahullu. Hän esittelee Zimmille kässäri-ideansa. Sitten ollaankin jo Hollywoodissa, tuossa elokuvanystävän paratiisissa. Vai onko näin? Tietääkseni paratiisissa ei kuuluisi olla mafiosoja, huumediilereitä eikä huumepomoja ahdistelemassa ”rehellisiä” kansalaisia.

Leffasta voi bongata Sopranosista tutun James Gandolfinin, joka toimii Get Shortyssä huumediilerin henkivartijana, ja stuntmanina. John Travolta on aivan käsittämättömän cool roolissaan. Tyyppi tavoittelee jo Clint Eastwoodin näyttelemän Blondien hallitsemaa ykkössijaa cooleimpien elokuvahahmojen joukossa. Kukaan ei olisi ollut parempi valinta Chili Palmeriksi, ei edes Bruce ”Macho” Willis, jota oltiin myös haettu rooliin. Kumma kyllä, äijä ei suostunut. Sanotaan että itse The Great Q (Tarantino) olisi suostutellut Travoltan rooliinsa. Myös ikiäijä Gene Hackman, joka on vannonut ”en mene komedioihin”-valan (ja joka rikkoutui tämän myötä) tekee loistavan roolisuorituksen. Hän oli sanonut: ”En osaa olla hauska”, mutta sehän on täysin päinvastoin, useimmiten Hackmanin takiahan leffan aiheuttamat monet naurut naurettiin. Danny DeVito, joka esittää leffan nimihahmoa, Shortya (aka Martin Weir) hoitaa homman kotiin, mutta jää selkeästi muiden loistavien näyttelijöiden varjoon. Johtuu kai pienestä koostaan:). Karen Floresia esittävä Rene Russo on tavallisen kaunis, kuten ennenkin.

Leffa ei ehkä aivan NIIN hauska kuin voisi luulla, mutta se on vaan niin perhanan cool, kuten kansista voi päätellä. Pläjäys on saanut K15-merkinnän, mikä ihmetyttää minua kovasti. Kyllähän siinä kiroillaan todella, todella paljon, mutta mitä muuta ikärajannostattajaa siinä muka on? Miehiä kuolee, mutta verta ei ole. Ei kai pelkän kiroilun takia voi kieltää alle 15-vuotiaita katsoa tätä mainiota elokuvaa? Ja tällekin tehtiin jatko-osa, Be Cool, mutta se onkin jo eri juttu.

Tupla-DVD:n onnellisena omistajana voin sanoa että julkaisu on todella hieno hauskoja koteloitaan myöten! Kuvan ja äänenlaatu on hyvä, ja ekstroja löytyy kiitettävästi.

Loistava… ääh, katsokaa vaan se perhanan filmi.

nimimerkki: Jope Pitkäviha

Arvosteltu: 01.10.2005

Lisää luettavaa