Kylmänsodan aikana tehty, ydinsotaa käsittelevä satiiri.

27.6.2004 20:22

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Valmistusvuosi:1964
Pituus:93 min

Kun elokuvan ohjaajana on Stanley Kubrick, oletetaan, että leffa on loistava. Tri. Outolempi (koko nimeä tuskin kannattaa käyttää) kuuluu herran, tai mestariksikin kutsutun Kubrickin alkupään ohjaustöihin. Se on kylmänsodan aikana tehty, ydinsotaa käsittelevä satiiri, joka ei kuitenkaan toimi odotettavalla tavalla.

Kyse on siitä, että jos yksi mies sekoaa, niin voiko koko maailman kohtalo olla tästä pienestä ihmisraukasta kiinni? Kyllä kai se näköjään voi. Aikaansa nähden elokuva on rohkea, ja nykyäänkin, kunhan vain tuntee edes hieman tuota aikaa, voi ymmärtää, kuinka rohkea veto Tri. Outolempi oli Kubrickilta.

Vaikka leffan aihe on hyvä, niin Tri. Outolempi on suoraan sanottuna tylsä pläjäys. Kovia kehuja on sadellut filmiä kohtaan joka puolelta, mutta tällä(kin) kertaa joutuu pettymään. Tämä leffa tuntuu jakavan katsojat kahteen kahteen täysin eri leiriin (niin kuin kyllä kaikki muutkin leffat), niihin, jotka pitävät tätä mestarillisena ja niihin, jotka eivät näe Outolemmessä mitään suurempaa mestarillisuutta. Täytyy myöntää, että kuulun jälkimmäiseen ryhmään.

Olihan se Kubrickin Stanley hyvä ohjaaja, mutta hitusen verran yliarvostettu.

Nimimerkki: Viisas

Arvosteltu: 27.06.2004

Lisää luettavaa