Kunnioittaa eikä pilaile vanhojen hyvien kauhuklassikoiden kustannuksella.

25.10.2006 21:00

Alkuperäinen nimi:Wrong Turn
Valmistusvuosi:2003

Jo ostaessani Ihmisjahtia tiesin, että kyseessä on teinikauhua. Vaikka yleensä teinikauhuelokuvat ovat melko samanlaisia, collegen lähistölle sijoittuvia sähläyksiä, tämä tekee poikkeuksen. Rob Schmidt on saanut tungettua tähän elokuvaan kaikki kauhuelokuvien kliseet. Juoni taas on kopioitu Texasin moottorisahamurhaajasta.

Juonta en vaivaudu enää selittämään, onhan se mainittu jo monta kertaa tuossa alla. Juonikuvauksen sijasta kerronkin teille siitä, miksi Ihmisjahti on parempi kuin muut teinikauhuilut. Ensinnäkin: se on verinen, ja näyttelijät ovat perustasoa parempia. Toiseksi: tämä elokuva kunnioittaa eikä pilaile vanhojen hyvien kauhuklassikoiden kustannuksella.

Stan Winston on onnistunut luomaan jälleen kerran upeat maskeeraukset ja tehosteet. Tosin, vaikka muut tehosteet ovatkin kunnossa, CGI:t kusevat pahasti. Osa CGI -kamera-ajoista puussa näyttää Counter Strikestä reväistyiltä ja vartiotornikin on litteä. Lisäksi lavasteet (lukuunottamatta mökkiä, vai oliko se edes lavaste?) ovat surkeita: ne näyttävät täysin epärealistisilta ja maan pinnalla olevilta (vartiotornin koppi ja puun latvusto). Noista puutteista täytyy miinustaa puoli pistettä.

Jos lavastusta ei oteta huomioon, elokuva on mitä parhain kauhuelokuva. Se on hauska ja pelottava. Se on väkivaltainen ja dramaattinen. Se on viihdyttävä ja… No, kuitenkin, se on yksi 2000 -luvun parhaista viihde-elokuvista.

nimimerkki: minäpä minä

Arvosteltu: 25.10.2006