Broadwayn ylevässä kimmellyksessä esitetty rakkauslauluparaati? Öh… Ensisilmäyksellä tallenne ei herätä juuri minkäänlaista mielenkiintoa. Tällaisten kokoelmien sisältö voi vaihdella kornista kauheaan ja siedettävästä ihastuttavaan. Laulutkin voivat olla kaikesta mainostetusta tunnettuudestaan huolimatta kuulijalle/katsojalle täysin vieraita. Mielenkiintoa voi siinä vaiheessa kohottaa vain nimekäs esiintyjälista.
”Minun” Broadway-suosikkejani esittävät julkaisun takakannen mukaan Mies ja alaston ase 2½:n roisto, Birdcagen loistavin John Wayne-imitaattori, mies elokuvasta Seksiä, valheita ja videonauhaa, Star Trekin Data sekä lauluäänensä leikkauksessa kadottanut musikaalitähti. Hmmm, kiintoisaa. Vaikka onkin selvää, etteivät tähdet elä pelkästään elokuvista, köyhän miehen/naisen on yleensä hankala päästä tutustumaan (Hollywood-)näyttelijöiden työskentelyyn eri estradeilla. Tämä lätty antaa siihen pienen mahdollisuuden ja todistaa samalla tuttujen nimien rautaista ammattitaitoa.
Ruudussa lavashow’n lumo latistuu ja jäykkä toteutus korostuu. Julie Andrews toimii juontajana ja menee tätimäisyydessään melkein tantlandian rajamaille asti. Lavalle nousee taituria toisensa perään. Nathan Lane ei yllätä, Brent Spiner voisi yhtä hyvin olla laulava pöytä tai tuoli, Three Mo’ Tenors kalskahtaa nimensä tapaan vähän vähemmän kurttuotsaiselta kolmikolta kuin Pavarotti kavereineen ja kimaran naisäänet ovat tasaisen tasokkaita. Koko joukosta erottuvat nuori ja kivasti käheä Adam Pascal, pehmoisen matala Ron Raines, oman sävellyksensä herttaisesti puhkuva Barry Manilow sekä tietysti persoonallinen tenori Michael Crawford. Show päättyy yllätykseen, jonka kaikki viihdeuutisia tarkasti seuraavat osaavat arvatakin.
Kappalelista:
Love Is Sweeping The Country/’Til There Was You/Lover/So In Love (Adam Pascal, Brent Spiner, Rebecca Luker, Peter Gallagher, Marin Mazzie), Lullaby Of Broadway (Tom Wopat), Sue Me (Nathan Lane & Doo Wop Trio), He Touched Me (Heather Headley), La Donna É Mobile/Let The Good Times Roll/Standing On The Corner (Three M’ Tenors), Gigi (Ron Raines), Smoke Gets In Your Eyes (Jeffry Denman & Joan Hess), When Did I Fall In Love (Marin Mazzie), An English Teacher/Rosie (Chita Rivera & Brent Spiner), If Ever I Would Leave You (Robert Goulet), I’m Gonna Love You/I Don’t Know How To Love Him/What Kind Of Fool Am I? (Linda Eder), Music Of The Night (Michael Crawford), Seasons Of Love (Adam Pascal), Elaborate Lives (Adam Pascal & Heather Headley), Every Single Day (Barry Manilow), Too Late Now/Sometimes A Day Goes By/Not A Day Goes By (Marin Mazzie, Rebecca Luker & Peter Gallagher), I’m A Brass Band (Bebe Neuwirth), This Nearly Was Mine (Robert Goulet), Brush Up Your Shakespeare (Michael McCormick & Michael Mulheren), How Lucky Can You Get (Chita Rivera), I’ve Grown Accustomed To Her Face/The Rain In Spain (Michael Crawford & Julie Andrews)