Kiinalaiset soturit ovat supersankareita. Tosi taitavaa hameväkeä, jotka loikkivat puihin ja hyppivät seinille tosta vaan!

30.7.2001 14:51

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:臥虎藏龍
Valmistusvuosi:2000
Pituus:115 min

Todella piristävä tapaus hollykylämössön joukossa. Leffasta on vaahdottu jo aivan tarpeeksi. Ja todettava on että jokainen ylistyssana on varmasti ansaittu. Kiinalaiset sen tietää -väkivaltainen toimintaseikkailu voi olla todella kaunista katseltavaa!

Pienenä varoituksena kuitenkin mainittakoon että ensin kannattaa kuitenkin varautua seuraaviin seikkoihin: Tämä leffa on kiinankielinen. Mandariini-kiinaa pölötetään ja puhe saattaa tuntua tottumattomalle todella oudolta. Kiinalaiset soturit ovat supersankareita. Tosi taitavaa hameväkeä, jotka loikkivat puihin ja hyppivät seinille tosta vaan! Jos kung-fu-henkeä riittää ja nämä asiat ymmärrettävissä, niin tässä on todella katsomisen arvoinen tapaus!

Tarina kertoo muinaisista sotureista ja legendaarisesta miekasta. Miekka varastetaan ja sitä sitten metsästetään ja puidaan soturihengen syvintä olemusta. Jenkkilässä uraansa luonut ohjaaja Ang Lee palaa juurilleen ja läsäyttää kaikelle kansalle perinteitä (siis niitä kiinalaisia sellaisia) kunnioittavan kung-fu -leffan äimisteltäväksi. Todella vaikuttava ja kunnioitettava suoritus. Ja lopputuloksessa näkyy että mistään ei tingitä. Kuvaus ja miljööt ovat todella kauniita. Myös taistelukohtaukset on niin superia katseltavaa, että oksat pois!

Kotimaassaan jumalan asemaan noussut Chow Yun Fat heiluttaa käsiään ja patsastelee tarpeen tullen, Äijän karismaa ei voi kiistää. Tällä saralla aiemmin enemmänkin viihtynyt, myöhemmin Bondissakin nähty Michelle Yeoh, vetää komean vastapelurin roolin.

Näköaistit kannattaa säilyttää mahdollisimman skarppina. Mitään riisiviinaa tätä katsoessa ei missään nimessä kannata nauttia. Ei muuta kun lihat soijaöljyyn ja puikot käteen!

Arvosteltu: 30.07.2001

Lisää luettavaa