Mainitaan heti aluksi, että kyseessä ei ole dokumentti, joka vuorotellen haastattelee vastakkaisen mielipiteen omaavia asiantuntijoita. Modify esittää asian niiden kannalta, jotka muokkaavat ruumistaan, sekä niiden jotka suorittavat nämä muokkaukset. Vastakkain asettelemattomuus ei häiritse, koska dokumentin näkökulma tulee selkeästi esille. Eniten tämä kuvastuu haastateltavien rentoutena, ja dokumentin hyvässä tunnelmassa.
Dokumentti käsittelee aihettaan niinkin jokapäiväisestä ulkonäön muokkauksesta, kuin hiusten värjäyksestä hieman radikaalimman tason sukupuolielinten käsittelyyn. Matkalla käydään läpi lävistykset, tatuoinnit, kehonrakennus, kauneusleikkaukset, body suspension ja paljon muuta. Pääpaino kuitenkin on siinä, miksi ihmiset haluavat muokata ruumistaan, ja mitä vaikutuksia muokkauksilla on yksilöön itseensä, sekä yhteisön ennakkoluuloihin. Lisäksi pohditaan, mitä eroa on kehon muokkaamisella ja silpomisella, sekä miten kukakin artisteista on päätynyt tekemään esimerkiksi viiltotautointeja tai implantteja.
Kuvauksesta pääosa on odotettavasti haastattelua. Mukana on kuitenkin materiaalia performansseista ja monenlaisista toimenpiteistä, kuten Triggerin itselleen suorittamasta lävistyksestä. Henkilökohtaisesti pidin kovasti vanhahkosta kuvamateriaalista alan legendoista Fakir Musafarista ja Jim Wardista.
Soundtrack on valittu hyvin onnistuneesti. Synkemmistä electro kappaleista, ambientin kautta rock soundeihin. Yleensä en juuri dokumenteissa kiinnitä huomiota musiikkiin, mutta tämä aihepiiri tarvitsee sopivat äänet taustalleen, ja ne se sai.
Hieman varauksella kannattaa alkaa katsomaan tätä, koska miltei kaikista muokkauksista myös näytetään miten ne tehdään. Elikkä jos vaikka kielen halkaisu etoo jo ajatuksena, kannattaa varautua läimäyttämään ne kämmenet silmille.
Itselleni jäi todella syvä mielenkiinto päästä kokeilemaan body suspension, edes kerran.