Isot kehykset joista jotain oleellista jää kuitenkin puuttumaan.

23.9.2008 00:09

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Untraceable
Valmistusvuosi:2008
Pituus:101 min

Elokuva kertoo FBI:n internetrikosten yksiköstä, joka saa tehtäväkseen ratkaista sadistisen murhasarjan, jonka takana on käytännössä jäljittämättömissä oleva supernero sarjamurhaaja. Tämä näyttää uhriensa kuoleman suorana nettisivullaan. Mitä suurempi katsoja määrä sen nopeampi kuolema.

Odotin tältä elokuvalta paljon. Takakannessa lupailtiin jo Se7en- elokuvalle seuraajaa, mikä viimeistään nosti odotukset kattoon. Muutoinkin idea kuullosti ihan mielenkiintoiselta. Kuitenkin Untraceable osoittautui keskivertotrilleriksi, josta ei paljoa käteen jää. Sinällään mitään erityisen huonoa raina ei pidä sisällään, mutta tuntuu vain että kaikki tällainen on jo nähty. Pari agenttia jahtaa sarjamurhaajaa, joka ei mielestäni tässä tapauksessa edes ollut mitenkään erityisen kekseliäs, hahmon vakuuttavuudesta puhumattakaan.

Näyttelijäsuoritukset eivät säväytä. Ehkä se kertoo jotain jos ei enää edes muista näyttelijöistä mitään. Ainoa joka jäi mieleen on pääpahis ja tällä kertaa ei positiivisessa mielessä.

Elokuva valuu alusta onttoon loppuunsa yhden kerran viihteenä, jota ei varmasti toista kertaa jaksaisi edes väkisellä katsoa. Isot kehykset joista jotain oleellista jää kuitenkin puuttumaan. Seassa on tekokekseliäitä kuolemia ja kaikki tämä rakennettunta huteran ja korniakin konrnimman juonen päälle. Jättäkää jo se7en rauhaan! Se on arvostuksensa ansainnut.

Arvosteltu: 23.09.2008

Lisää luettavaa